יערה

עובש מסיבי בדירה

שלום, אני וחבר שלי עברנו לדירה לפני ארבעה חודשים בדירה כבר אז היו נזקי מים אבל צבענו אותה בעצמנו מחדש (עם צבע מבעל הבית)בזמן הסופה התחילו שוב נזילות של מים לא רק מהנקודות בהן היו נזקים בפעם הקודמת אלא גם מאזור החלונות ונקודות תורפה אחרות (סדקים בקירות החיצוניים) ומאז התפשט לנו עובש בכל הדירה זה הגיע גם לרכוש שלנו. פנינו לבעל הדירה עוד בזמן הסופה ואז הוא דחה אותנו בטענה שצריך לחכות לימים יבשים. בינתיים הגיעו ימים יבשים ולמרות פניות חוזרות ונשנות (כמעט כל יום) הוא עדיין לא הגיע לטפל בעניין ואנחנו מוצאים בכל יום אזורים חדשים עם עובש. האם במקרה כזה מותר לנו לדרוש ממנו פיצוי או לעזוב את הדירה ללא הודעה מראש? תודה יערה

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום יערה בעיקרון צריך לראות מה סיכמתם בחוזה השכירות ביניכם. בד"כ לפי חוזה סטנדרטי - אין לכם זכות לעזוב אלא באמת במקרה שאי אפשר לגור בדירה אובירטיבית. צריך לבדוק נקודתית - מה רשמתם בחוזה שלכם. אם ישנה אפשרות לעזיבה עם הודעה מראש ע"פ החוזה - פיתרון זה עדיף - ע"מ שבעל הבית לא יפעיל את הביטחונות מולכם. בהצלחה, www.behore.co.il