בוריס

תיקון אמבטיה שבורה

שלום, היום מסתיים חוזה השכירות שלי וממש יום לפני סיום החוזה החלקתי באמבטיה ואיכשהו עשיתי בה חור (ברוחב של כ-5 ס"מ) בדופן (ביש מזל) ממה שהספקתי להבין בינתיים ישנן אפשרויות תיקון של האמבטיה ברמה גבוהה (אם כי אין לי ביטחון של 100% ברמת התיקון - לא מבין בזה מספיק) יחד עם זאת בעל הדירה מתעקש על החלפת האמבטיה. הבעיה היא שמדובר באמבטיה פינתית אשר החלפתה דורשת גם החלפת ביוב, בניה מסביב, שבירת מרצפות וכו'. מתוך שיחה עם מספר קבלנים בתחום, מחיר השיפוץ עם אמבטיה יהיה לפחות חמשת אלפים ש"ח ואולי אף יותר. בנוסף אני מפחד שבעלי הדירה גם ידרשו החלפת כל האריחים באמבטיה אם לא אצליח למצוא אריחים תואמים למה שיש עכשיו. השאלה שלי היא האם הם יכולים להתעקש על החלפת כל האמבטיה במידה ויש חלופה סבירה של תיקון (איך בכלל להחליט מה זה סביר?) ועל אחת כמה וכמה על החלפת אריחים. ומה באופן כללי הדרך הכי טובה מבחינתי לצאת מזה (במינימום נזק כלכלי)? מיותר לציין שבידי בעלי הדירה צ'ק ביטחון וערבות בנקאית שלי. תודה מראש, בוריס

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לדעתי תיקון אמבטיה ברמה טובה צריך לעלות סביב 1,500 ש"ח והדבר מספק. אם בעל הדירה רוצה להחליף אמבטיה - תשתתף בסכום האמור לכל היותר. במקרה דומה שהיה לי בבית משפט-קבע השופט כי תיקון של החלפת אמבטיה מספק. אבל כל שופט יכול להחליט אחרת - לכן רצוי לסיים העניין בפשרה. בהצלחה, www.behore.co.il

בוריס

שלום שוב ותודה על המענה המהיר, האם תוכל להפנות אותי לפסק הדין הנ"ל? שאלה נוספת שעולה היא, האם במידה ובעל הבית לא מסכים להצעה שלי לתיקון/השתתפות בעד 1500 ש"ח, האם הוא יכול מיד למשוך את הערבות הבנקאית/צ'ק ביטחון? האם אני יכול לבטל אותם בשביל למנוע זאת? תודה שוב, בוריס

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב פס"ד האמור לא ניתן לחשיפה, לפי בקשת הצדדים. לגבי הבטחונות - הרי שתלוי איך הגדרתם את השימוש בהם בחוזה. ערבות בנקאית קשה לביטול ומצריכה נסיבות מיוחדות בלבד. אם אתה מבטל את הבטחונות - אתה חשוף עדיין לתביעה, ככל הנראה יתנהל בתביעות קטנות הליך שכזה. בהצלחה, www.behore.co.il

בוריס

שאלה נוספת - מתברר שכתוצאה מהנפילה נקעתי את הרגל, וכן דפקתי את הגב והיד. קיבלתי שבוע ימי מחלה וטיפולי פיזיאותרפיה. האם אני אמור לקבל על זה פיצויים מבעלי הדירה?