גילת

תוספת סעיף תשלום בחוזה שכירות

שלום שמי גילת. בעלי ואני שוכרים קרוון ביישוב. לאחרונה חייב היישוב את תושבי הקרוונים לחתום על חוזה שכירות חדש, ואף התנה תיקון של בעיות בקרוון בחתימה על החוזה. לחוזה החדש נוסף סעיף שלא היה בו קודם ואני מצטטת: "המורשה מקבל את המבנה צבוע לפיכך במעמד חתימת הסכם זה ישלם המורשה למרשה תשלום חד פעמי בסך של 1,500 ש"ח עבור צביעתו בעת פינויו." לא היה ניתן לחתום על החוזה ללא תשלום נוסף זה. יש לציין שהיישוב עובד עם ועד מנהל ומזכיר, אך ועד מנהל לא ידע על קיום סעיף זה בחוזה... שאלתי היא: האם סעיף זה הוא חוקי? ואם לא- מה אפשר לעשות בנידון? רובנו חתמנו כיוון שאיימו עלינו בפינוי אם לא נחתום על החוזה. תודה מראש! גילת

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב חתימה על חוזה מחייבת את חותמו. השאלה היא, האם קיבלתם את הקרוון צבוע? אם כן, כמה עולה לצבוע קרוון כזה אצל צבעי מורשה? אם לא ,מדוע חתמתם על הסעיף? לאחר התשלום הרבה יותר קשה להחזירו מאשר לפני שמשלמים / מתחייבים. בהצלחה,