eish

שכירות - ביטול נחוזה חתום שטרם נכנס לתוקף

שלום רב, רקע - בין השוכר למשכיר נחתם חוזה שכירות במסגרתו ישכיר המשכיר לשוכר את הדירה למשך שנה, עד 31.10. לפני כמה ימים, חתמו הצדדים על חוזה חדש לתקופת שכירות נוספת של שנה. היום, מבקש השוכר שלא להמשיך אל מעבר לתקופת השכירות הראשונה. החוזה מציין כי אם השוכר מעוניין לעזוב בטרם סיום התקופה, עליו לשלם את דמי השכירות עד תום התקופה או לדאוג לדייר חלופי. במידה ולא ימלא זאת, יש בידי המשכיר בטוחה בגובה שני חודשי שכירות אותה הוא יכול לממש. אולם, מה דין הוראה זו ביחס לחוזה החדש שנחתם? האם יש לו תוקף? כיצד ניתן לפעול לקיום חובות השוכר במידה ויבטל באופן חד צדדי את החוזה שאמור להכנס לתוקף בתחילת נובמבר? תודה,

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הסכמות הצדדים בחוזה הן הקובעות. השוכר צריך למצוא דייר חלופ או לשלם עד תום תקופת השכירות. בהצלחה,