רונן

שבירת חוזה שכירות

שלום, לפני חודשיים הודעתי לבעלת הדירה (שאותה אני שוכר) שרכשתי דירה ואני רוצה לבטל את החוזה בחודש אפריל, כחצי שנה לפני תום מועד החוזה. כעת דורשת בעלת הדירה שאמצא מישהו עד חודש אוקטובר בלבד (זאת אומרת, לשישה חודשים בלבד) וזה בטענה כי כבר "הבטיחה את הדירה למישהו החל מחודש אוקטובר". בעלת הדירה דורשת כי במידה ולא אמצא מישהו לחצי שנה, אפצה אותה ב 4 חודשי שכירות. הדרישה בעיני היא בלתי סבירה מכיוון שקשה עד בלתי אפשרי למצוא שוכר לתקופה כה קצרה. אבקש לשמוע את חוות דעתכם. תודה

עו"ד שגיא בכור

שלום רונן הכל תלוי במוסכם בחוזה בינכם. אם הייתה לך אפשרות יציאה מהחוזה, דבר שתמיד מומלץ להכניס לחוזה שכירות, אזי אינך חייב למצוא דייר חלופי ו/או לשלם את דמי השכירות. אם לא הייתה לך כל אפרות לצאת לפני תום השנה - אזי אתה חייב לענות לדרישות של בעל הבית. בהצלחה, www.behore.co.il