דרור בר-און

פינוי דירה עקב פינוי בינוי

שלום! אנחנו צריכים את עצתכם, לפני חודשיים נכנסנו לדירה שידענו שהיא נמצאת בתהליך של פינוי בינוי, לפי דברי בעל הדירה התהליך נמשך כבר למעלה מ10 שנים וצפוי שלא יצא לפועל בשנה הקרובה ולכן חתמנו על חוזה החל מ 1/9/13 ועד 31/8/14. למזלנו (או לצערינו) ביקשנו להכניס לחוזה את הסעיף הבא: "תהיה זו זכות המשכיר להפקיע את תוקפו של הסכם זה גם לפני תום התקופה הנקובה בהסכם ובלבד שהודיע על כך לשוכרים 3 חודשים מראש. במקרה כזה התשלום של השוכרים יהיה אך ורק על תקופת השכירות בפועל, ולא על מלוא תקופת השכירות." רצה הגורל וחודשיים אחרי שנכנסנו לדירה שמענו משכנים שתהליך הפינוי הותנע ויש תאריך ולאחר שפעלנו בעצמנו לברר מהו ולחצנו על בעל הדירה הוא הודיע לנו כעבור שבועיים כי עלינו לפנות את הדירה תוך שלושה וחצי חודשים דהיינו עד 31/1/14. לאחר שפניתי אליו בבקשה בעל פה לפנות את הנכס מוקדם יותר בגלל תקופת מבחנים (שניינו סטודנטים) ובגלל שהיצע הדירות פוחת מיום ליום הוא הסכים "להיתגמש" שנפנה עד 31/12/13. שאלתי היא האם זה חוקי שבעל דירה יחייב אותי להישאר/ לשלם שכירות לתקופה של חודשיים למרות שהוא הודיע לי לפנות את הנכס ואני מעוניין לצאת תוך שבוע? ובמידה וזה לא חוקי, איך אוכל לדרוש את הצ'קים שכבר אצלו? על פי דרישתו בחוזה נדרשנו לתת לו את כל הצ'קים עבור השכירות בתאריכים אחת לחודשיים מראש במעמד החתימה. מיותר לציין שאחרינו לא יכנס אף דייר, מקסימום דחפור הריסה. ממתין לעצתכם...

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל נקבע בהסכמות מול הצדדים בחוזה. לבי הבנתי, יש לו את הזכות לדרוש את פינוייכם תוך זמן מסויים, ולכם אין את הזכות במקרה כזה להשפיע על מועד הפינוי - גם לקצר וגם להאריך, ועל כן אתם תלויים ברצונו הטוב של בעל הדירה. בהצלחה,