יפית כהן

עזיבת דירה באמצע חוזה בעקבות נזילות

שלום אנחנו שוכרים דירה בקומה אחרונה מאז חורף שעבר יש נזילות בכל מקום ביקשנו מבעל הדירה שיתקן את הנזקים ואכן הגיע מישהו לתקן את הגג מספר פעמים אבל עדיין הנזילות ממשיכות ונהיה גרוע מגשם לגשם מים כבר נכנסים לדירה ויוצאים משקעים...התחיל גם עובש ויש לי ילד שסובל מאסתמה...מותר לי לעזוב באמצע חוזה ללא מציאת דיריים? כי הדירה פשוט לא במצב של מגורים ואף אחד לא ירצה להכנס במקומנו!

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום רב בעיקרון ההסכמות בין הצדדים נקבעות בחוזה בינכם. אם הנזילות הן מחורף שעבר - היה כדאי לעזוב את הדירה בסוף השנה ולא לחדש לשנה נוספת. יש לפנות שוב אל בעל הבית בדרישה לתיקון יסודי, ואם אכן הילד סובל מאסטמה כתוצאה מהנזילות, וכנגד אישור רפואי, יש לתת הודעה מראש לבעל הבית, ע"מ שיוכל להתכונן - הכל כפוף למוסכם בחוזה ביניכם. בהצלחה, www.behore.co.il