יובל

האם יש קייס לתביעה?

שלום, אנו משפחה עם 2 ילדים. שכרנו דירה לתקופה של שנה. לאחר כחצי שנה היתה לנו אפשרות לרכישת דירה ולכניסה מיידית. עדכנתי את בעל הבית בכל (מאי 2013). מתוקף חובתנו הבאנו דיירים אחרים שיכנסו בנעלינו, אלא שאז העו"ד ובעל הבית הערימו עלינו קשיים ולמעשה "הבריחו" כל מתעניין פוטנציאלי בגלל שהייתי מחויב לשנה וכל הצ'קים אצליהם. כנראה שלא התאים להם לפתוח חוזה באמצע ולשלם שוב שכ"ט עו"ד. למרות שע"פ החוזה רשום בפירוש שיש באפשרותי לעזוב לפני תום השנה ובלבד שאביא דיירים אחרים. בין הקשיים שהערימו: 1. הקפצת המחיר ב-200 ש"ח למרות שגרנו בדירה רק חצי שנה ולא עבר מספיק זמן "שיצדיק" העלאת מחירים. 2. שינוי החוזה (למרות שהדייר אמור להיכנס בנעלי): "קנס" של 2,000 ש"ח אם הדייר עוזב לפני שנה 3. הוספת ערב ל-3 ערבים במקום 2 כפי שאנחנו הבאנו. 4. התעקשות העו"ד שלהם להיפגש עם כל אחד אבל הזמינות שלו היתה נמוכה ביותר כך שחלק מהמתעניינים לא יכלו לחכות לו שיחזור אליהם ומצאו דירה אחרת. מה אני יכול להוכיח? לא הרבה לצערי... מלבד העובדה שלמעלה מחצי שנה לא הצלחתי להשכיר את הדירה (בר"ג!) ומאז נכנסנו לדירה החדשה ונאלצתי לשלם גם משכנתא וגם שכירות (וכל התשלומים הנלווים גם כפול) - דבר שהסב לי נזק כלכלי עצום. יש לי חלק מהשמות של המתעניינים אבל לא מאמין שמישהו מהם יסכים להעיד או לחתום על הצהרה עבורי. מה אני יכול לעשות? אשמח לייעוץ. בברכה, יובל

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כפי המתואר לעיל לא נשאר לך לעשות הרבה. בזמן אמת היית אמור לשלוח מכתב המתעד את הדברים. כעת ניתן להגיש תביעה בתביעות קטנות - אולם נטל ההכחה רובץ עדיין עליך, בהצלחה,