אתי

תמ"א 38 וחוזה שכירות

דירה שבבעלותי נמצאת בבניין שבו נחתם כבר חוזה עם יזם לתהליך תמ"א 38. פרויקט התמ"א נמצא כרגע בהליכים בעיריה ואמור להכנס לוועדה לאישור המתווה. הוסבר לנו שאם הפרויקט יאושר, ינתנו 30 יום להגשת התנגדויות ולאחר מכן ישנם הליכים פורמלים של 3-5 חודשים להגשת התוכניות, תשלום היטלים וכיוב'. נכון להיום הפרויקט מתעכב כבר כשנה מעבר למה שנאמר לנו מלכתחילה. כרגע הדירה ריקה ועומדת להשכרה ואין צפי לתחילת השיפוצים בבניין (אם אכן יאושר הפרויקט) ודי ברור שהעלאת הנושא תבריח שוכרים פוטנציאלים... לכן, שאלתי היא, האם מחובתי לעדכן את השוכרים הפוטנציאלים שהבנין נמצא בהליך התמ"א? תודה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב רצוי לעדכן את הדיירים על כך שלא יהיה הפתעות ולהכניס סעיף בחוזה שהודעת על כך. מנגד אתה יכול להציע "סוכריות" - הנחה במחיר בזמן השיפוצים וכו'. בכל מקרה הדברים הללו לוקחים הרבה זמן ויכול לקחת גם כמה שנים ולכן כדאי להמשיך ולהשכיר את הדירה בינתיים. בהצלחה, www.behore.co.il