פליקס

שכירות דירה בצמוד לדולר ארה"ב

שלום. אני רוצה להבין הכל מה שקשור לאופן תשלום שכירות דירה בדולר. ידועות לי שלוש דרכים לשלם שכר דירה שהם: מזומן, צ'ק וכארטיס אשראי. אני רוצה לשאול על תשלום שכר דירה חודשי ופעם בשלושה חודשים בצ'ק צמוד לדולר. אם בעל הבית רוצה $500 בחודש ואני רושם לו צ'קים ל-12 חודשים, איך אני רושם סכום של מטבע חוץ? בפינקס צ'קים שיש לי, ניתן רק לרשום בש''ח. איך אני קובע סכום שבעל הבית רוצה בדולר ל-12 צ'קים בשקלים? אני לא יכול להמיר מראש ל-12 חודשים כי שער דולר משתנה מיום ליום. גם כן, איפה ניתן למצוא מקור רישמי כדי לבדוק שער דולר לפי נתונים היסטורים? תודה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב חוזה שכירות בדולרים משולם בשקלים לפי השער היציג הידוע בכל מועד ומועד. בד"כ נהוג לתת 12 שיקים מראש לפי השער של החודש הראשון. בסוף השנה עושים את ההתחשבנות בהפרש השערים לפי מועדי התשלום השונים. מקור מצויין לשעריםן היסטוריים הוא אתר של בנק ישראל. נציין, כי היום רב החוזים נעשים בשקלים. בהצלחה, www.behore.co.il