lior

עמלת תיווך

אני עומד לשכור חדר בדירת שותפים, כלומר אחד השותפים החליט לצאת מהדירה בטרם יגמר החוזה ועל כן נאלץ למצוא שותף אחר במקומו. אותו שותף אמר לי שהדירה היא מתיווך וכל אחד מהדיירים שילם חודש תייוך למתווך. בגלל שהוא יוצא לפני סוף החוזה הוא מבקש שאני אחזיר לו חלק מסכום התיווך - סכום שנקבע בניינו. האם זה מקובל?? החוזה אמור להסתיים עוד 5 חודשים.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון הדבר לא מקובל. דמי תיווך משולמים למתווך ולמי שיש לו רישיון בתיווך ולא שותף בעל אינטרס שמישהו אחר ייכנס במקומו. מנגד - הכל תלוי בביקוש לדירה, במחיר ובמצבה: אם המחיר טוב, מצב הדירה מעולה והביקוש גבוה (כמו באזור ת"א לדוג') ניתן להתפשר. אפשר לדרוש לראות קבלה ששולמה. או לוודא זאת עם השותפים האחרים. בהצלחה, www.behore.co.il