ענת הראל

הפרת חוזה

שלום רב, חתמנו עם בעל דירה (חודש קודם חודש ספטמבר - לאחר החגים) חוזה לכניסה בתאריך 14.10. בחוזה נרשם כי עד לתאריך הכניסה (14.10.13) הדירה תעבור שיפוץ וכתבנו בדיוק מה יש לשפץ בדירה והחוזה נחתם. כמה ימים לפני הכניסה לדירה התקשר בעל הבית ואמר שהקבלן לא סיים ומבקש מאיתנו "להתעכב" בכניסה בין 3-5 ימים. כיוון שהיינו צריכים לעמוד בפינוי הדירה הקודמת, בעל הבית הקודם הסכים שנישאר בדירה עוד 3 ימים (בתשלום כמובן) עד לתאריך 18.10. בתאריך זה בוצעה הובלה מהדירה הקודמת לדירה הנוכחית - החדשה. כשהגענו עם ההובלה לדירה החדשה (18.10.13), הדירה לא הייתה מוכנה (לא היה שירותים ומקלחת, מים בדירה וכן הלאה) ועל אחת כמה וכמה, חלק מהדברים שנחתמו בחוזה לא שופצו. האם מדובר כאן בהפרת חוזה? כמו כן, חשוב לציין כי: בעלת הדירה שחתומה על החוזה לא מתנהלת מולנו כמעט אלא בן זוגה שגם הצ'קים רשומים על שמו (לבקשתה). כמו כן, דרשנו לא לשלם שכירות חודש ראשון לאור הבעיות בדירה שעד היום לא הסתיימו התיקונים. עוד דבר, האם עלינו לשלם חברת חשמל / מים וארנונה... לחודש אוקטובר. תודה מראש, ענת

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ברור שמדובר בהפרת החוזה מצד הבעלים - אולם האם זוהי הפרה יסודית? תלוי איך הגדרתם זאת בחוזה. מכל מקום אם אין הגדרה בחוזה - הדבר נתון למו"מ מסחרי ביניכם. אם אתם גרים בדירה יש לשלם כמובן מים, ארנונה חשמל וכו' ממועד שעברתם לדירה. ניתן להתגמש בנושא שכ"ד מול בעל הבית כאמור. בהצלחה,

עמרי שפיגל

אין הגדרה בחוזה לגבי "עונשו" של זה לגבי הפרת החוזה, אלא רק במקרה של חריגת השוכר בלבד. החוזה נחתם מול הסטודנטית האיטלקייה שלא דוברת וקוראת עברית, פרטי החוזה נמסרו לה בע"פ באופן חלקי בלבד על ידי בעל הבית ומתווך הדירה. הסטודנטית היא בחורה צעירה שהגיעה לארץ וזו הפעם הראשונה שיצאה מהבית ומשכירה בית לבדה. האם לא מדובר בניצול תמימותה של הבחורה, שהרי הבחורה עלתה יומיים לפני כן לארץ ולא דוברת את השפה.