סמדר

נזילות ורטיביות שחוזרות על עצמן כל חורף.

אנו גרים בשכירות וכעת זהו החורף השלישי שלנו בדירה. בכל חורף יש כניסה של מים ולכן רטיבות ועובש... בפעמים הקודמות שלח בעל הדירה את הקבלן לבצע את התיקונים הנדרשים. התיקונים נמשכו יום-יומיים ובעלי הוא זה שנשאר בבית עם הפועלים. בנוסף לבלגן שיש בבית יש לנו שני ילדים קטנים שאין אני רוצה שיהיו באזור בזמן התיקונים. גם הפעם הגיע הקבלן ונתן הערכת זמן לתיקון (התיקונים הם באחריות הקבלן) של יום. (שתלוי בגשם, ובהסתמך על פעמים קודמות ייקח לפחות יומיים). רציתי לדעת מהן הזכויות שלנו כשוכרים. האם בעלי שמפסיד ימי עבודה לא אמור לקבל מבעל הדירה פיצוי עבור יום עבודה שהוא נאלץ להישאר בבית? האם אני יכולה לדרוש מבעל הדירה שהוא זה שיישאר בדירה עם הפועלים? ומה אני אמורה לעשות עם הילדים שלי בזמן התיקונים? משום שזו הפעם השלישית שזה קורה בפרק זמן קצר (והחורף רק התחיל) הייתי רוצה לדעת איך נכון לנהוג מול בעל הדירה. כי הגיעו מים עד נפש!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הדבר תלוי במידה רבה בחוזה ביניכם. בכל מקרה מומלץ לפנות בדין ודברים לבעל הדירה ולבקש ממנו את מבוקשייך. אולי ניתן לסדר שהוא יהיה בדירה במקום בעלך? בכל מקרה אפשר למצוא פתרונות יצירתיים - כמו הארכת חוזה השכירות בעוד מס' ימים ללא תשלום וכו', בהצלחה,