חביבה

שוכרת שביטלה צ'ק ביטחון

השכרתי דירה לשוכרת, דירה מסויידת ונקיה. השוכרת עשתה בה ככל העולה על רוחה. תלתה מנורות, שמה ברגים על הקירות ועל מכסי התריסים ועוד. שבועיים לפני סיום החוזה יצאה מהדירה, השאירה מפתח אצל שכנים ועברה דירה. השאירה דירה מלוכלכת ועם צורך בהרבה תיקונים. הפקדתי את צ'ק הבטחון בבנק והוא חזר משום שבטלה אותו. כיצד ניתן לפדותו? האם ניתן לפנות להוצאה לפועל ללא בית דין או בית משפט? איך עושים זאת?תודה מראש.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב שיק ביטחון ניתן לפתוח בהוצאה לפועל. מומלץ להיעזר בעו"ד אשר מתמחה בהוצאה לפועל מכיוון שבד"כ צריך לרדוף אחרי החייבים: ראשית צריך לאתר את כתובתם החדשה, שנית למלא את הטופס כנדרש להמציא את האזהרה לחייב כדין ורק אח"כ להטיל עיקולים והגבלות שונות ונוספות. בהצלחה,