מורן אלימלך

חוזה שכירות

שם תוכן הודעה: שלום ! שמי מורן אלימלך אני ובעלי שוכרים דירה החל מחודש מאי 2013 , כאשר חתמנו חוזה לשנה. בחוזה קיים סעיף שאנו רשאים לעזוב לפני תום החוזה באם נביא שוכר חליפי. הצלחנו להשיג כמה וכמה שוכרים שהיו מעוניינים בנכס ומסיבות שאינן סבירות בעלת הדירה דחתה את כולם על הסף. לפי מיטב ידעתי ולפי הכתוב בחוק השכירות והשאילה סעיפים 21,22, אם המשכיר לא הסכים מטעמים בלתי סבירים רשאי יהיה השוכר לעזוב את הדירה. ברצוני לציין שכעת אין לי שוכר חליפי, האם אנו רשאים לעזוב את הדירה לפני תום החוזה? בברכה, מורן אלימלך.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב השאלה מה החוזה ציין ביחס להבאת שוכר - האם די בכל שוכר או צריך שוכר שייכנס לתנאים של השוכר הקודם, או כל שוכר סביר? אין ספק שאכן פעלתם ע"פ החוזה, אולם ע"מ לא למצוא עצמכם בדיונים ומריבות מול המשכיר מומלץ להגיע איתו להסכמות בעניין זה ורצוי בכתב. כך אפשר לשלוח מכתב שיתעד את פעולותיכם ולהתריע שפעם הבאה תראו עצמכם משוחררים מהחוזה וכיוצ"ב. בהצלחה,