עופר

גביית חוב שכירות

שלום רב, שוכרת השאירה חוב של דמי שכירות. ברור שאפשר לפעול נגדה ישירות בהוצאה לפועל על סמך שטר החוב. האם אפשר לפעול גם נגד אחיה אשר התגורר עמה ופרטיו ידועים אף על פי שאינו מוזכר בחוזה ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב קשה לענות על שאלתך ללא קבלת פרטים נוספים: האם האח היה ערב לחוזה? האם התגורר בדירה בהסכמה?< בכל מקרה תביעה בהוצאה לפועל תהיה הרבה יותר פשוטה מאשר תביעה בבית המשפט - שם צריך להכשיר את החוב כנגד האח. הייתי ממליץ לנסות לפעול נגד השוכרת ורק אם לא מצליחים לגבות ממנה אז לפנות למסלול התביעה נגד האח, אולם שם ההצלחה איננה בטוחה, ותלויה בנסיבות - אז מומלץ להיוועץ עם עו"ד ולהיעזר בו בהגשת תביעה נכונה, אם בכלל. בהצלחה,