ענבר עמיר

עזיבת דירה לפני תום תקופת החוזה

שלום! אני ובן זוגי שכרנו דירה לתקופה של שנה. במהלך החודש האחרון הופיעו תקלות רבות בדירה, חלקן טופלו, חלקן טופל באיחור וחלקן לא טופלו עדיין. התקלה הכי חמורה הייתה רטיבות ועובש בחדר השינה, כאשר נאמר לנו ע"י משכיר הדירה שהרטיבות היא בעיה המוכרת לו ואינה חדשה (כמובן לא הייתה מוכרת לנו בעת שחתמנו על החוזה.) אנחנו כמובן מעוניינים לעזוב את הדירה כמה שיותר מהר מאחר ורטיבות ועובש מהווים גם סכנה בריאותית. האם זו עילה להפר את החוזה ולצאת בהתראה קצרה מהדירה מבלי להמשיך ולשלם את שכר הדירה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכל תלוי בחוזה בין הצדדים. כמובן שאם יש אישור רפואי לטענתכם הדבר מהווה חיזוק לבקשתכם להשתחרר מהחוזה, אולם בינתיים לא מומלץ לנקוט צעדים חד צדדים, שעלולים לגרום לכם לבעיות עם המשכיר, אלא לנסות להגיע איתו להבנות: או לתקן את הבעיה לשביעות רצונכם או שתוכלו לעזוב. בהצלחה,