רמי

האם שוכר חייב להראות את הדירה

חוזה מסתיים בעוד מס חודשים, המשכיר מעוניין להראות את הדירה לרוכשים פוטנציאלים. בסעיף החוזה אין התייחסות לנושא, בחוזה כן רשום שהשוכר חייב לאפשר למשכיר לראות את הדירה על מנת לבדוק את תקינותה וזאת בתיאום מראש מספק עם השוכר. אני לא מעוניינת להכניס אנשים זרים לבית ושתהיה פה טיילת, מבחינה משפטית מה העמדה?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לכאורה אם אין חובה בחוזה לכך אינך חייבת, אולם הסבירות היא שבעל הדירה יוכל להראותה בחודש האחרון לפחות. אפשר לקבוע פעם בשבוע למשך חצי שעה - להראות את הדירה לכל המתעניינים בשעה הנוחה לך. בהצלחה,

מתן

האם במידה ואני מתעקש שלא להראות את הדירה לשוכרים עתידיים, אני עלול לחשוף את עצמי לתביעה מצד המשכיר (בהנחה והנושא לא מוסדר בחוזה).

זוהר

בחוזה השכירות רשום שהשוכר 3 חודשים לפני תום החוזה חייב להראות לשוכרים פוטנציאלים את הדירה.אם הוא מסרב האם אפשר לדרוש פיצוי