גב' נירה מזרחי

פיצוי בגין הפרת הסכם

משפחתי ואנוכי מתגוררים במושב בסמוך לירושלים החל מחודש ספטמבר 2011. המשכיר גר בווילה רחבה בקומה מעלינו ומתחתיו 4 יחידות דיור, האחת מהן מושכרת על-ידינו. לפי הסכם השכירות, המשכיר חייב, כמובן, להעניק לנו את המושכר במצב ראוי למגורים והכולל: מים, חשמל וכדומה. למרות ריבוי הסעיפים בהסכם, אין שום התייחסות לעניין המוגדר "כוח עליון". חמדנותו וחוסר התחשבותו של המשכיר התגלמה כבר בתחילת ההתקשרות בינינו בהסכם, כאשר למרות שנכנסנו לדירה רק במועד יום 15.09.2011 נדרשנו ושילמנו עבור חודש השכירות הראשון במלואו. לפני כשנה, עקב נפילת מתח חשמל, כתוצאה מתשתית רעועה, התקלקלו לנו ולשאר הדיירים מכשירי חשמל רבים והכוללים: מחשבים ניידים ונייחים, מיקרוגל, מטענים ועוד. בעל הבית סירב לפצות אותנו על הנזק הכספי שנגרם לנו עקב כך, בטענה שהיינו צריכים ל"בטח" את דירה, ואף דיירת וזוג שגרו בסמיכות לנו עזבו את דירותיהם ולא הסכימו להמשיך לגור בשכירות אצל המשכיר. בסערה שפקדה את ירושלים בחודש שעבר נותק החשמל בדירתי במשך 5 ימים ולילות, בעוד שבווילה הצמודה אלינו היה חשמל באופן רציף. מאחר שבעלי לא חש בטוב יום קודם לכן ואושפז במיון, לא הצלחתי לצאת מהבית ביחד עם בתי, כדרך שעשו שאר הדיירים, וכך נותרנו קבורים בשלג, ללא חשמל, בתנאי האדם הקדמון, שכן ניסינו להבעיר אש, ללא הצלחה, בתוך המנגל בפתח דירתנו רק כדי להתחמם. המשכיר, כמובן, דרש את מלוא דמי השכירות בנימוק שמדובר ב"כוח עליון", עניין שכלל לא עלה בהסכם בינינו. טענתי, נגדו, כי עקב הפסקת החשמל הממושכת והבלתי סבירה, נגרמה לי ולבתי הקטינה עגמת נפש וכי הפר הסכם, לפיו מובטחת לי דירה ראויה למגורים והכוללת חשמל. בצל התנהגותו, כבר שקלנו מעבר לדירה חלופית. שאלתי המשפטית, לאור הפירוט דלעיל, היא: האם זכותי לדרוש מבעל הבית פיצוי בגין הנזקים הכספיים והנפשיים המתוארים?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לעניות דעתי ובכפוף לחוזה ביניכם, בעל הדירה לא חייב לפצות אותכם - אכן המדובר בכוח עליון, שהרי רבים מתושבי ירושלים סבלו מהעניין. בהצלחה,