שרה

התנהלות מול המשכיר

שלום רב. בספטמבר האחרון חידשתי חוזה בדירה אני גרה כחמש שנים. החל מאוקטובר, בשל בעית רטיבות ונזילה בדירה מעליי, טיח התקרה של הדירה אותה אני שוכרת החל להתקלף וליפול כאשר הבעיה המרכזית בשל רטיבות זו: עובש טוטאלי במקלחת ונפילת טיח . עלי לציין כי כל הבניין (ובכללו-הדירה שמעלי) שייכת לאותו משכיר בעל הדירה מתעלם מפניותיי החוזרות והנשנות לתיקון הליקוי! החוזה שחתמתי הינו חוזה סטנדרטי (דרך האינטרנט)- בו השוכר מחוייב לפנות את המושכר בתום תקופת השכירות (היינו: ספטמבר 2014). סעיף 11 לחוזה מדבר על כך:"המשכיר מתחייב לתקן ליקויים בדירה על פי דרישת השוכר וזאת תוך זמן סביר" אשמח לעצתך כיצד רצוי להתנהל במקרה זה והאם אני רשאית לעזוב את הדירה בשל אי כיבוד החוזה מטעם המשכיר בברכה בברכה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בכפוף למוסכם בחוזה - יש לפנות לבעל הדירה בכתב בבקשה לסדר את הטעון תיקון ולהקציב זמן סביר נוסף. אם לא ייעתר ניתן להסתמך על כך בדרישה לסיים מאוחר יותר את חוזה השכירות בכפוף למענה שיתקבל ולטיפולו בבעיה. בהצלחה,