איתי

אי דיוח על פגמים בדירה

שגיא שלום, מזה כשלושה חודשים אני ורעיית שוכרים דירה אשר יש לציין כי בעת כריתת החוזה הכל התנהל כשורה מול המשכיר/בעל הבית. באחד הימים הראשונים בעת שהותנו בדירה הפעלנו את מכונת הכביסה בפעם הראשונה, לאחר מספר דקות עלתה השכנה מהקומה מתחת וטענה שכל ביתה מוצף במים בגלל הפעלת המכונה, השכנה טענה שמקרה זה ידוע כי צינור הניקוז בביתנו סתום וזה קרה כבר בעבר. מיד עם צאת השבת התקשרתי לברר את הנושא עם בעל הדירה והוא בתגובה אמר כי ״שכח״ לציין זאת בפנינו והמליץ לנו פשוט להניח את צינור הניקוז באמבטיה (ואף סיפק לנו צינור שמתאים לכך) דבר שיוצר אי נוחות מוחלטת. לאחר שהיו בביתנו שני אינסטלטורים שניהם טענו כי עלות תיקון הפגם עשוייה להיות יקרה ומצריכה ״בלאגן״ (הרמת ריצוף וכיו״ב). בעל הבית אינו מוכן לשאת בתיקון ועומד על כך שנמשיך בדרך שבה הוא פעל, הנחת הצינור באמבטיה. לשאלתי: האם אי דיווח על פגם זה מאפשר לנו לעזוב את הדירה באופן מיידי בגלל התנהלותו של בעל הבית אשר מחובתו לתקן פגמים מסוג זה, או לכל הפחות היה עליו לציין זאת בפנינו טרם כריתת החוזה ולתת לנו את הזכות לבחור אם זה מתאים לנו או לא? אגב אנו משלמים לא מעט על הדירה ביחס לאיזור ולכן מצפים לקבל בהתאם. לתגובתך אודה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ע"מ לדעת אם אפשר לצאת מהחוזה יש להיוועץ באופן פרטני עם עו"ד מקומי. אולם מומלץ לשלוח מכתב שבו מפורטים הליקויים - הבקשה לתיקון וההודעה על הפרת חוזה מצד המשכיר ו/או בקשה ליצירה מוקדמת מהחוזה, ולראות את תגובתו. בהצלחה,