נטליה

גירוש מהדירה

שלום רב גרתי בדירה שכורה 10 שנים, הדירה נמכרה באוגוסט אחרון. החוזה היה לי עם בעלים קודמים עד 15/01/2014. 4 חודשים אחרונים שילמתי לבעלים חדשים. בעלים החדשים הם תושבי חוץ וישנו מתווך שדרכו נמרה הדירה. לפני 3 חודשים שאלנו את מתווך האם אפשר להמשיך לשכור את הדירה הזו. בתשובה נאמר שכן, ושישאר אותו חוזה בידיוק אך שכר יעלה ב 500 שח. הסכמנו. בתחילת חודש מתווך ביקש להגיע למשרדו לחתום על חוזה שכירות. הגענו להתום והמתווך שינה את החוזה מתשלום במזומן כל חודש ל 12 צ'קים מראש, והוסיף שטר חוב. לא היתי מוכנה לתת צ'קים מראש כי דירה בעייתית מאוד ולאחר שישנם צ'קים מראש אז אף אחד לא ישלם על תיקונים. בעלים גר בצרפת. המתווך אמר אם אין צ'קים אין חוזה ואנחנו צריכים לצאת. אמרתי שאין כאן הודעה מוקדמת וזה לא לפי החוק, נאמר לי שזה סוף חוזה ואין מה לעשות מצאתי דירה חדשה, עברתי ב 21/01/2014. משרד מתווכים ביקש מפתח, אמרנו שיגיע לקחת, אך שיעביר חמשל משם שלי (בחברת חשמל נאמר לי שאני לא יכולה להוריד שם שלי) הם עשו את זה רק היום 28/01/2014 ועכשיו דורשים ממני תשלום על כל התקופה מ 15/01/2014-28/01/2014 האם זה חוקי? מה עליי לעשות? האם אני יכולה לטבוע אותם? גם נאמר לי שאם אתחרת וארצה לחתום עם צ'קים אז אצטרך לשלם דמי תיווך למרות שאין ביני לבין משרד תיווך שום הסכם. המון תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב את אמורה לשלם על התקופה שהיית בדירה. אם היית בדירה עד 21/1 את אמורה לשלם עד ליום זה. האם בדקת את מונה החשמל באותו היום? האם יש לך הוכחה לכך? כמצו צילום המונה וכו'. אם לא כדאי להתפשר על הסכום שנותר -לא מומלץ ללכת לביה"מש על סכומים קטנים בד"כ. בהצלחה,