מירה

אחזקת גינה בדירה שכורה

שלום רב מזה זה 11 שנה אנו גרים בדירה שכורה , אותה דירה , אנו משלמים מעט נמוך מהמקובל בשוק , אך מפאת עניין זה כמעט ואין אנו פונים לבעלי הדירה לתיקונים למעט דברים גדולים כגון דוד שמש וקולטים. יש לציין שזה בית קרקע , בעל שתי קומות . בקומה למטה שזה הסלון פינת האוכל והמטבח יש מזגן אחד ישן שרק מקרר ואינו מחמם (הם אינם רוצים לתקנו). בקומה למעלה אין מזגנים . בחצר הקטנה שתולים 3 עצי פיקוס ענקיים, שהיינו צריכים להסיר אותם כי הם ממש השתלטו על גגנו והרסו חלק מהגג ועוד מעט והם גם הורסים את גג השכנה. ומדוע התחלנו להתעסק בסוגיה להסירו? מכיוון שהם עשו צל על הקולטי שמש ולא נתנו למים להתחמם. הזעקנו גנן והוא רצה 3000 שח הזעקנו את בעל הבית והוא אמר שהוא ישתתף איתנו אבל ידבר עם אישתו. בערב קיבלנו ממנו טלפון והוא אמר שהוא בירר ואינו צריך להשתתף איתנו. שאלתנו אם מבחינה חוקית רק אנחנו צריכים לשאת בנטל או גם הם? יש לציין שבחוזה לא נאמר שום דבר על כך. ביום יום אנחנו תמיד מתחזקים את העצים , גוזמים אותם כי זה מפריע לשכנים . יש גם לציין שהדירה זקוקה לשיפוץ גדול והם לא מוכנים לעשות דבר כל טוב מחכה לתשובה תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב, אחזקת הגינה בבית פרטי היא נושא המצריך התייחסות מראש בחוזה. במקרה שלא קבעתם מראש ומאחר וכיום עקירת עצים בוגרים דורשת אישור מיוחד, יקשה עליכם לכפות על בעל הדירה להשתתף אתכם בהוצאות. בהצלחה,

מירה

תודה רבה