דנה

יחידת דיור עם ממ"ד

שלום, אני מעוניינת לשכור יחידת דיור עם כניסה נפרדת בבית פרטי. ביחידת הדיור נמצא הממ"ד של הבעלים ממנו אני שוכרת את היחידה. מה ההסדר שניתן להגיע אליו בעת חתימת החוזה לעניין זה. האם על הבעלים צריך לפצות אותי בעת מלחמה? (ממה שהבנתי ממנו, בעת מלחמה אנחנו חייבים לפנות את היחידה). אם כן מה גובה הפיצוי המקובל? (האם רק השבת שכר הדירה ששולם לאותו חודש או גם פיצויים נוספים). אודה לתשובה מהירה.

עמית

האם מותר למשכיר מבחינת החוק לאכלס דיירים בתשלום עבור מגורים ביחידת הדיור שלו כאשר הממד משותף ביני לבינם? כלומר האם חוקי שהוא עושה שימוש כלכלי באיזור זה ? (דמי שכירות)

עו"ד ונוטריון שגיא בכור

שלום דנה העיקרון אומר, שכל מה שהצדדים מסכימים ביניהם (וכל עוד לא נוגד את החוק) זה מקובל. אם יש לך מקום חלופי ללכת בזמן מלחמה אפשר להסכים לדרישת בעל הבית. גובה הפיצויים לפי הסכמה ביניכם. בד"כ מקובל לשלם חודש שכירות נוסף לפחות על הפרת ההסכם. אם אין לך מקום חלופי להיות בו - רצוי שתחפשי מקום אחר. בהצלחה, שגחא בכור, עו"ד ונוטריון