רחל

ייעוץ בנושא התפנות מבית שכור ללא חוזה מול בעל הבית

שלום רב, אנחנו מתגוררים בשכירות בבית מזה שנתיים וחצי. בחודשים האחרונים ללא חוזה משום שלא הגענו להסכמה על עניינים מסויימים ובעיקר כי בעל הבית נוטה להזניח את הבית ולא לטפל בדברים שמתקלקלים. הדברים נשארו פתוחים וכעת ברוצנו לפנות אותנו תוך חודש. לנו נוח להתפנות תוך 3 חודשים משום שיש לנו 3 ילדים במסגרות לימוד באזור וקשה לנו להתפנות כעת. בעל הבית אינו מוכן לשמוע על שום פשרה (הוא אדם לא יציב בלשון המעטה ונוטה להאשים אותנו בדברים רבים). האם יש אפשרות חוקית שנוכל להשיאר בבית ולעזוב בסוף יוני? נשמח לקבל ייעוץ ראשוני. תודה רחל 054-4830731

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עצם אי חידוש החוזה אמור לפעול כנגד בעל הבית באופן עקרוני. נראה לי כי 3 חודשים עם ילדים זה זמן סביר להודעה מראש. המלצתי לשלוח מכתב רשמי בדואר רשום על כך שהנכם מוכנים להתפנות בסוף חודש 6/13. בהצלחה,