sagi

תשלום מס בגין השכרת נכסים

אנו מבקשים לברר האם בעלי בתים, המשכרים את נכסיהם חייבים דיווח למס הכנסה על קבלת דמי השכירות. בעלי הבית שלנו מתחמק מלתת לנו קבלות בגין השכירות. תודה שגיא

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כיום קיים פטור המקנה עד הסך של כמעט 5,000 ש"ח פטור מתשלום של ממס הכנסה. על כן אין צורך לדווח על שכירות עד לגובה זה, אלא רק על שכירויות מעבר לסך האמור. אין חובה להוציא קבלות - אלא על עסק או אם סוכם אחרת בחוזה בין הצדדים (כגון שהשוכר דורש חשבוניות והמשכיר מתחייב להוציא לו כאלו וכד'). בהצלחה, www.behore.co.il