עדי

הגנה מפני שכן תמהוני שמגיש תלונות על אבי בן ה-90

אבי בגיל 90, גר בבניין ללא מעלית ובקומה מתחתיו גר אדם רווק תמהוני .אחת לכמה זמן השכן מגיש תלונה במשטרה נגד אבי על איום.ובנוסף גם צו הרחקה.פעמיים בעבר לאחר דיון נסגרו 3תלונות בהחלטת שופטים. לפני מס ימים אבי חזר מהמועדון בצהריים נכנס לבניין והשכן ירד במדרגות דחך את אבי וברח.אבי נחבל בראש אך לא ויתר והלך בעצמו להגיש תלונה.נודע לנו על כך רק אחרי מס שעות. עוד באותו ערב דיווחתי לעובדת סוציאלית תורנית ברווחה.זה היה חמישי בלילה.אני לא יודעת איך להמשיך ולהגן על אבי שאגב גר עם אימי שהיא כבדת ראייה.

עו"ד פלילי יאיר רגב

שלום עדי, אכן, קיימים לא מעט מקרים בהם אנשים מטרידים או מאיימים עלינו או על יקירינו ובחלק גדול ממקרים אלה קצרה ידה של המשטרה מלהושיע. במקרים אלה קיימת דרך משפטית נוספת מהירה ויעילה לטיפול במצבים אלה והיא באמצעות הגשת בקשה לצו למניעת הטרדה מאיימת לפי חוק למניעת הטרדה מאיימת, תשס"ב- 2001 (להלן: "החוק"). על פי חוק מניעת הטרדה מאיימת, הטרדה יכולה לבוא לידי ביטוי באחד מהמעשים הבאים: בילוש, מארב או בהתחקות אחר תנועותיו או מעשיו של אדם, או פגיעה בפרטיותו בכל דרך אחרת, באיומים על פגיעה בו, ביצירת קשר עמו בעל-פה, בכתב או בכל אמצעי אחר, פגיעה ברכושו, בשמו הטוב, בחופש התנועה שלו וכיו"ב. באמצעות צו למניעת הטרדה מאיימת רשאי בית המשפט לאסור על אדם: ליצור עם הנפגע כל קשר בעל-פה, בכתב, או בכל אמצעי אחר. להימצא במרחק מסוים מדירת מגוריו, מרכבו, ממקום עבודתו או ממקום לימודיו של הנפגע, או ממקום אחר שהנפגע נוהג להימצא בו בקביעות. להטריד את הנפגע בכל דרך אחרת. לשאת או להחזיק נשק, לרבות נשק שניתן לו מטעם רשות ביטחון או רשות אחרת מרשויות המדינה. למי ואיך פונים: על הנפגע לגשת לבית משפט השלום על מנת לבקש את הצו. ניתן לבקש צו זמני עד ל-7 ימים במעמד צד אחד (כלומר, ללא נוכחות המטריד). בדיון בבקשה יקבע בית המשפט דיון במעמד שני הצדדים. מומלץ להיעזר בעו"ד להגשת הבקשה וניסוחה. בקשת הצו נעשית באמצעות מילוי טופס בקשה. לכמה זמן יהא תקף צו למניעת הטרדה מאיימת שיוטל על ידי בית המשפט ? בהתאם לסעיף 6 לחוק, תוקפו של צו למניעת הטרדה מאיימת לא יעלה על 6 חודשים. אולם, בית המשפט יהא רשאי לחזור ולהאריך את הצו לתקופה שלא תעלה על שנה אחת ומנימוקים מיוחדים שיפורטו בהחלטתו, רשאי בית המשפט להאריך את הצו לתקופה כוללת שלא תעלה על שנתיים. בקשה למתן צו למניעת הטרדה מאיימת מהווה כלי משפטי יעיל לטיפול בהטרדות או איומים המתבצעים על ידי שכנים או כל אדם אחר. יחד עם זאת, רצוי להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום זה וזאת על מנת לוודא שאכן קיימת עילה משפטית להגשת הבקשה ולצורך קבלת סיוע וליווי משפטי עד להשגת הפתרון הרצוי. בהצלחה