רותי

שאלה לחיים: אמרת בתגובה הקודמת שבטקס בקונסוליה צריך לקרוא באופן שוטף את מילות השבועה ואולם לאחרונה קראתי שיש שינוי והקונסול דורש שיידעו לשוחח ברומנית:

האם א שמעת על כך שבשבועות האחרונים ישראליים - שמגיעים לטקס השבועה - נדרשים להפגין יכולת שיחה ברומנית (מעבר לשבועה) ואם הם לא יודעים לשוחח ברומנית - הם נדחים ולא זכאים להשלים התהליך? האם לא שמעת על כך ? תודה

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

לא שמעתי. אבל יכול להיות שזה נכון כיוון שהמילים בחוק האזרחות : "קרוב לעם הרומני ותרבותו" ניתנים לפירוש שצריך לדעת גם את השפה הרומנית. מכל מקום מי שרוצה להתלונן יכול למצוא את הדרכים לעשות כן, כיוון שעפ"י התלונות נראה כי יש נטיה להקשות ללא גיבוי חוקי.

ריבי

הייתי בימים האחרונים בטקס השבעה בקונסוליה. למרות חששותי בדבר השפה,תני לי להרגיע אותך ולספר לך שאת נדרשת להקריא מהדף את השבועה וההליך מאוד סלחני לאלו שקצת מתקשים.פרט לכך,אין שום דרישה לשיחה או ידיעת השפה