don

חידוש דרכון דרך האתר החדש

שלום , בחלק של העלאת המסמכים לחידוש דרכון דרך האתר החדש, יש בקשה להעלאות מסמך שמראה תושבות בישראל , האם מדובר בצילום הדרכון הישראלי/או בתעודת זהות הישראלית . העליתי צילום של תעודת זהות הישראלית כהוכחה לתושבות בישראל, ובתגובה קיבלתי מהקונסוליה שאני צריך לתרגם את התעודת זהות לרומנית עם חתימת נוטריון ?! הייתכן ? כי בעבר פשוט הגעתי לקוסנוליה יחד עם הדרכון/ת.זהות הישראלית ולא ביקשו ממני זאת . אשמח לתשובה , רוב תודות

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

אינני מבין מדוע אתה מתפלא על דרישה זו. נתקלתי במקרה כי השגרירות הרומנית והצרפתית דרשו את תרגום תעודת הזהות לשפה שלהם בצירוף אישור נוטריון. הם משנים כל הזמן את הדרישות ומה שהיה בעבר לא מתאים לדרישות החדשות.

don

הצלחתי לקבוע תור . אין צורך לתרגם את בתעודת זהות ישראלית מתורגמת עם חתימת נוטריון ,רק בדרכון הישראלי . רק במידה ולמישהו אין דרכון ישראלי בנמצא אז יכול להשתמש בתעודת זהות הישראלית ואז עליה להיות מתורגמת עם חתימן נוטריון .

דוד

באתר כתוב מפורשות כי ניתן להעלות דרכון ישראלי בתוקף (אין צורך בתרגום לרומנית) או לחילופין בהיעדר דרכון אזי ת.ז. מתורגמת לרומנית.

אלן

שכחתי לציין שאני צריך לחדש את הדרכון לבני הקטין בן ה 8.

אלן

האם אפשר לקבל מידע כיצד מגיעים לאתר, והאם הוא באנגלית?