מש

קונסוליה: מי שלא מדבר רומנית?

בבקשה, איך אנשים שלא מדברים רומנית יכולים עכשיו לקבל שרות בקונסוליה? לדבר אנגלית, לבוא עם דובר רומנית, לבוא יש מתורגמן מוסמך (איפה למצוא כזה וכמה זה עולה) או אולי פשוט לדבר שם בעברית? מה עושים.? האם יש חוק שקונסוליה חייבת לספק שרות לאזרח רומני גם אם אינו מדבר רומנית?

עו"ד חיים ינאי (ינקולוביץ)

תיקח בחשבון כי בקונסוליה הרומנית חל החוק הרומני וזה שטח מחוץ לישראל. כל מדינה יוצאת מתוך הנחה שהאזרחים שלה מדברים את השפה הנהוגה באותה המדינה, כך גם ברומניה לפיכך אין להם חוק שמחייב לתת שירות בשפות אחרות. ישנן קונסוליות שיכול להיות שמדברים בשפות אחרות מחוץ לשפת האם. בקונסוליה זו על אף שהם כנראה הם יודעים שפות אחרות, מעדיפים לדבר רק רומנית. אם יש מישהו שמדבר אנגלית או עברית הוא עושה זאת מרצונו, במקרה שהוא חושב לנכון אך לא ניתן לאכוף עליו לעשות זאת.

אבי

בקונסוליה מדברים גם אנגלית.