לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
ד

חוב אגרת טלוויזיה

שלום רב, קיבלתי מכתב מרשות השידור על כך שיש לי חוב של 2900 ש"ח בגין טלוויזיה שרכשתי בשנת 2008 עד לפני שנה וחצי הייתי גר בבית של ההורים שם הייתה הטלוויזיה וההורים שילמו את האגרה. לפני שנה וחצי עברתי דירה עם זוגתי ולא שילמנו אגרה עד היום.. נרשמנו כנשואים במשרד הפנים לפני כמה חודשים וכנראה בגלל זה שלחו לי את החוב..לכתובת של ההורים.. מה ניתן לעשות?? תודה מראש.

חתול

מה שהייתי עושה מעשית זה מודיע להם כי עד היום גרתם אצל ההורים אשר משלמים אגרה כחוק, שנישאתם רק לפני מספר חודשים ועדיין גרים עם ההורים ורק בימים אלו אתם עוברים לדירה משלכם, וכאשר תרכשו מכשיר עצמאית לדירתכם תודיעו להם כחוק. מכשיר שרכשת בשנת 2008 מיועד להורים ומוחזק בידי ההורים בדירתם ולכן אין לתבוע ממך אגרה בגינו. מכאן שאין יסוד לדרישתם ועליהם למחוק את החוק והדרישה. תציינו שאתם מבקשים אישור למחיקת החוב. מכתב זה שולחים בדור רשום עם אישור קבלה. שומרים העתק המכתב ואת אישור הקבלה של הדואר. אחרי חודש תיראו שלא תקבלו דבר כי רשעות השידור התעלמה מהמכתב. אז פונים לנציב תלונות הציבור של הרשות. הןא יפנה לאגף הגביה ויבקש שיענו חלכם אבל גם עליו הם מצפצפים. אחרי חודש נוסף תפנו למשרד מבקר המדינה בתלונה על כך שרשות השידור לא משיבה לכם כנדרש מרשות מנהלית וגם מחייבת אתכם שלא כדין ובניגוד להצהרתכם. רק אז תקבלו התייחסות מאגף הגביה בתקווה שתהיה ענינית. הקפידו לתעד ולשמור העתק מכל שיחה או מכתב.

עו"ד סמדר בוכובזה

(הנהלת רשות השידור מרכזיה יפו 161 י-ם 5015555 - 02). לפי חוק רשות השידור, התשכ"ה-1965, המחזיק במקלט טלוויזיה ישלם אגרה שנתית לרשות השידור (379 ש"ח לשנת 2011). כוונת המחוקק בהטלת האגרה הינה לממן באמצעות האגרה את השירותים שנותנת רשות השידור, קרי, לממן את תכני השידור שהמחזיק במקלט טלוויזיה יכול לצפות בהם באמצעות המכשיר. המדובר בתשלום חובה, המכיל רכיב של מס ורכיב של מחיר, הנגבה בגין שידורי הטלוויזיה שמספקת רשות השידור. המחוקק ביקש להטיל את החיוב באגרה על מי שמחזיק במכשיר טלוויזיה ועשוי ליהנות משידורי הטלוויזיה. אדם המחזיק במקלט טלוויזיה מחויב בתשלום אגרה גם כאשר הוא איננו הבעלים של הטלוויזיה (הטלוויזיה שייכת למישהו אחר, למשל לחבר או למשכיר הדירה). כמו כן, חובת תשלום האגרה מוטלת גם אם מחזיק המקלט מחובר לכבלים ואפילו שהוא אינו יכול לקלוט שידורים אלא באמצעות כבלים. המחוקק הגביל את גביית האגרה לטלוויזיה אחת ביחידת דיור אחת, גם אם מתגוררים מספר בני משפחה המשתמשים במספר מקלטים. אם המחזיק במקלט טלוויזיה מתגורר ביחידת דיור נפרדת, אפילו שהיא צמודה, עליו לשלם אגרת טלוויזיה נפרדת. יחידת דיור נפרדת היא יחידה אשר קיימת הפרדה ברורה בינה לבין יחידת האב, והיא כוללת את כל הפונקציות הנדרשות לצורך קיומה כדירה נפרדת. רק מקום בו קיימת הפרדה של ממש בין היחידות, באופן אשר מאפשרת חיים המנותקים לחלוטין מהנעשה ביחידה הצמודה (לרבות שמירה על פרטיות הדיירים), אזי ניתן יהיה לראות באלו כיחידות דיור עצמאיות. תושב שהודיע בכתב על העברת מקלט הטלויזיה שברשותו (למשל לגרושתו) או שהוא אינו מחזיק עוד בטלוויזיה (למשל כי הוא עבר לבית הוריו, לגור בחו"ל, מסיבות של אמונה) אינו אמור לשלם אגרה. אגף הגבייה של רשות השידור לא יישלח (אסור לו) דרישות תשלום לאנשים שמסרו הודעה כאמור עד לקיום ביקור בית. רשות השידור, כל עוד אין בידיה אסמכתה שהתושב מחזיק במקלט בלל או במקלט אחר, אין בסיס בדין לחיובו באגרה. וכי אין בסיס בדין גם להתניית ביטולה של האגרה במסירת כתובת מגורים בפועל (ראו פסק דין בש"א 205710/09). רשות השידור אינה יכולה להסתמך באופן עיוור על רישום הכתובת במשרד הפנים מתוך התעלמות מטיעוניו של האזרח שאין הוא גר בכתובת הרשומה המשרד הפנים.

ד

סמדר שלום, מתגובתך לא הבנתי מה עלי לעשות.. הבאת בפני את החוק אך מה עלי לעשות בפועל??

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום אגרת טלויזיה רשות השידור