zap group mishpati logo
גילי קרנות-עזריה משרד עו"ד-מקרקעין ונדל"ן

גילי קרנות-עזריה משרד עו"ד

16 שנות ניסיון

  • שד' נים 10, ראשון לציון
  • מקרקעין ונדל"ן, דיני מיסים
  • עברית, אנגלית
לעו"ד גילי קרנות-עזריה ניסיון של מעל 10 שנים בתחום הנדל"ן והינה חברה בלשכת עורכי הדין בישראל החל משנת .2009 עו"ד גילי קרנות-עזריה הינה בעלת תואר LL.B במשפטים ותואר B.A במנהל עסקים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, חברה בועדת קנין ומקרקעין של לשכת עורכי הדין ודירקטורית בחברה הכלכלית לפיתוח קרית אונו משנת 2017.
ZAP משפטי

עורכי דין? הצטרפו עכשיו!

ZAP משפטי
שם*
אימייל*
טלפון*

אודות המשרד

לעו"ד גילי קרנות-עזריה ניסיון של מעל 10 שנים בתחום הנדל"ן והינה חברה בלשכת עורכי הדין בישראל החל משנת .2009 עו"ד גילי קרנות-עזריה הינה בעלת תואר LL.B במשפטים ותואר B.A במנהל עסקים מהמרכז הבינתחומי בהרצליה, חברה בועדת קנין ומקרקעין של לשכת עורכי הדין ודירקטורית בחברה הכלכלית לפיתוח קרית אונו משנת 2017.

שירות במס' שפות (2+)
אפשרות לפגישת וידיאו

יצירת קשר

תחומי עיסוק

  • מקרקעין ונדל"ן
  • קרקע להשקעה
  • דמי מפתח
  • תכנון ובניה / רישוי בניה
  • פינוי בינוי / בינוי פינוי
  • שינוי ייעוד קרקע
  • בתים משותפים
  • תביעת ליקויי בניה
  • רכישת דירה יד שניה
  • תמ"א 38
  • מיסוי מקרקעין
  • מיסוי מוניציפאלי

וידאו מאת גילי קרנות-עזריה משרד עו"ד

7 צעדים פשוטים לקניית דירה

7 צעדים פשוטים לקניית דירה

על נזילות בבתים משותפים

על נזילות בבתים משותפים

שאלות מפורומים

בתים משותפים

יו"ר ועד הבית המגדלת כלב נובח אימתני קיללה אותי לאחר שגם גרמה למטרד רעש קשה במהלך חודשים שהסב נזק על פי סעיף 13 לחוק מפגעי רעש. בסיס משפטי להחלפתה ?

כבוד עורכי הדין שלום. יושבת ראש ועד הבית בבניין המשותף בו אני גר גרמה למטרד רעש קשה- הכלב שלה נובח ברצף במהלך היום. במטרד רעש זה ניתן להוכיח שנגרם נזק קשה לתובע (אני) על פי סעיף 13 חוק מפגעי רעש - הדבר נבחן במשרד עורך דין ידוע. ידוע לי כי אין כל קשר להמשך תשלום ועד הבית שזה חובה על פי החוק ואני משלם בזמן ודרך קבע. אך מאחר וגם קיללה אותי בקולי קולות וחיי הפכו לגיהנום של ממש הרי לא די בכך שגרמה נזק רעש (מצטבר במשך חודשים ארוכים ולא התלוננתי לרשויות בפרק זמן ארוך זה) אלא בשיא המתיחות ביני לבינה גם קיללה אותי בקולי קולות שנשמעו ברחבי הבניין זה כבר בבחינת 'הרצחת גם ירשת'. נשאלת פה בין שאר הסוגיות גם השאלה המוסרית האם צריך אדם זה להמשיך ולשמש כנציג הדיירים בבנין המשותף או 'יושת ראש הועד' כפי שקוראים לזה בשפת העם ? גם הושפלתי וגם ממשיך לשלם כאילו הכל ממשיך כרגיל....המעמד שלי בבניין המשותף הוא דייר בשכירות, לא בעל נכס. תודה על ההקשבה כבודם.

1
דוד צביאלי | 21.05.18
בתים משותפים

במהלך ביצוע תמ"א 38 בבית משותף בשכנות לנו, הרס היזם גדר ותוך כדי כך פלש והקים גדר חדשה שנגסה בשטח החצר של ביתנו. שני הבנינים הינם בתים משותפים ישנים.

האם המפקח על המקרקעין רשאי והינו סמכות שיפוטית מספקת להגשת תביעה להחזרת המצב לקדמותו ? ברשותנו צילומים לחריגה/פלישה לפני ואחרי תמ"א 38. ברשותנו מפה עם מידות החלקה ונתוני הגוש הנידון.

1
ליבנה אליעזר | 20.05.18
בתים משותפים

הרחבת גינה ציבורית בסמוך לבנייני מגורים

לפני כ-3 שנים רכשתי דירה ליד לגינה ציבורית, אך אזור המתקנים נמצא רחוק מהבניין. כעת רוצים להוסיף מתקנים גם בסמוך לבניין. האם זה חוקי? יש דרך לעצור זאת?

1
ארז | 13.05.18
בתים משותפים

טיפול בדייר בעייתי ללא תביעה משפטית

האם ניתן לקבל סיוע מהמפקחת על המקרקעין בעירי, ללא צורך בעו"ד ותביעה בעניינים של דייר שאינו משלם או דייר שהציב מצלמה בשטח המשותף וכו' ?

1
איתן | 13.05.18
בתים משותפים

ביטול חתימה/הסכמה לשיפוץ בנין משותף

הסכמתי בחתימה על שיפוץ בנין משותף וכעת ברצוני לבטל את הסכמתי לשיפוץ, זאת מכיוון שלא הוצגו בפני כל העובדות ומסתבר שהשיפוץ הוא קוסמטי לחלוטין ואינו שיפוץ למען בטיחות הבנין, אוסיף ואציין שביטול הסכמתי מבטלת את הרוב של 80% הסכמה היות ויש עוד ארבעה מתנגדים, מה גם שתוכנית התשלומים שהושגה עבורינו היא כבדה ויקרה ואין באפשרותי לעמוד בתשלומים. השיפוץ עוד לא החל וכרגע נמצאים בשלב איסוף התשלומים מהדיירים. שאלתי היא האם אני יכולה לבטל את חתימתי/הסכמתי לשיפוץ אחרי שחתמתי? אודה לתגובתכם.

1
לימור | 09.05.18
בתים משותפים

בחירת חברי וועד ותקנון

אני גר בפרויקט של 10 בניינים עם 720 דיירים. באספת דיירים בחרנו 5 חברי ועד. 1.האם אחד מחברי הועד רשאי להכריז על עצמו כיושב ראש הועד ובהחלטות הועד על פיו יישק דבר? 2. באם אחד מחברי הועד מתפטר, האם הדבר גורם ומחייב שכל חברי הועד מתפזרים ובוחרים ועד חדש?

2
עמנואל | 30.04.18
בתים משותפים

פרוייקט תמ"א 38- התארגנות לועד הבית

היזם טוען שהוא סיים את כל העבודות בשטחים המשותפים למרות שהעבודות בחניון עדיין לא הסתיימו והבניין לא נמסר לרשויות ( ישנה בעיית גישה לחניות) . היה הליך מסירה לנציג הדיירים עם מבקר הבניה מטעם היזם. היזם טען שמאותו התאריך של המסירה , הוא רוצה לשתארגן לועד ונתחיל להתנהל באופן עצמאי כגון להתחיל לשלם חשבונות. האם המהלך חוקי או שאנחנו יכולים לדרוש ממנו להמשיך לדאוג לניהול השטחים המשותפים עד שיסיים את ההתחחיבות שלו לרשיויות. לדוגמה- ידוע לנו שעד עכשיו הוא לא שילם היטל חניה לעיריה.

1
אלקסיי | 29.04.18
בתים משותפים

בנייה(קלה)על גג בבניין משותף של 48 דיירים בבניין שמחולק ל 16 דיירים בכניסה,גודל הדירות 105 מ',בעירייה יש אישור תכנוני לבנייה,בטאבו הגג לא שייך לדירה..

קיים אישור תכנוני מהעירייה לבנייה על הגג,בנסח אין רישום של הגג לטובת הדירה,מה הסכום המקסימלי שיוכלו לדרוש מאתנו הדיירים(לאחר הסכמתם) כפיצוי או כקנייה?

1
רבקה כהן | 11.04.18
בתים משותפים

שכנה מטרידה את דודתי במשך כל שעות היום והלילה עירבנו משטרה מזה מספר שנים ולא עוזר מה עלינו לעשות

דודתי אשה ערירית גרה בבנין משותף קומה ראשונה מעליה יש שכנה שכל הזמן מרעישה כבר מספר שנים דודתי בת 88 ואני מבקשת מה עלינו לעשות למי לפנות פנינו למשטרה עשרות פעמים וכנראה שזה לא כל כך מעניין אותם גם האחראי רחוב בתחנת הדר בשם רוני לא מעניין אותו ולא יודע איך לפתור את הבעיה

1
פירחה עמר | 09.04.18
בתים משותפים

זכות מעבר בחצר משותפת

רכשתי דירה בבית דו משפחתי לפני 20 שנה. הבית רשום כבית משותף. החצר בצד של כל דירה לא צמודה אלא היא רשומה כרכוש משותף. מאז רכישת הדירה איפשר לי השכן לעבור דרך החצר "שלו" (החצר שסמוכה לדירתו) כדי לצאת לרחוב הראשי (אני בדירה פנימית) ואף נסלל בהסכמתו שביל בטון בשולי החצר, ברוחב 1 מטר ובאורך 10 מטר עד היציאה לרחוב. כך שיש לי אפשרות לצאת מהחצר בצד "שלי" לרחוב הפנימי וגם מהחצר "שלו" לרחוב הראשי. כאמור השביל קיים כבר 20 שנה. כעת רכש דייר חדש את דירת השכן. יש להדגיש שהדייר החדש ידע היטב אודות השביל הקיים שנים רבות. כעת השכן החדש דורש לחסום את השביל או שאשלם לו דמי שכירות או שאקנה את השביל הזה ממנו. אבקש לדעת : 1. האם השכן יכול לחסום את השביל ולמנוע ממני שימוש בו? 2. האם העובדה שבמשך 20 שנה ובהסכמת הדייר המקורי עשיתי שימוש בשביל הבטון שנסלל כאמור בהסכמה, מקנה לי זכות שימוש בשביל כפי שהיה כל השנים? 4. האם יש משמעות לכך שהדייר החדש ידע על השביל לפני שרכש את הדירה מהשכן והדבר מונע ממנו להתנגד להמשך השימוש שלי בשביל ? 5. האם יש לשכן זכות לדרוש דמי שכירות עבור שימוש בשביל, שהוא בעצם חלק מהחצר שהיא רכוש משותף? 6. האם יכול לדרוש ממני לרכוש את השביל? יש להוסיף שכל אחד מהדיירים (אני וגם הדייר המקורי) בנה בהסכמה בחצר "שלו" תוספות בניה נרחבות.

2
יגאל | 08.04.18
בתים משותפים

הסכמת דיירים - חניון

שלום, ועד הבית רוצה לשנות את הכניסה לחניון הבניין מפתיחה בעזרת שלט לפתיחה באמצעות טלפון סלולרי. האם צריך הסכמה של 100% מהדיירים לשינוי כזה? מה קורה אם מישהו לא מסכים לשינוי (לא רוצה להתעסק בטלפון בזמן נהיגה) או מישהו שאין לו טלפון סלולרי. תודה!

3
אסנת | 08.04.18
בתים משותפים

תיחום חנייה פרטית בבניין

שלום , יש לי חנייה פרטית הרשומה בטאבו כחוק. העניין הוא שהחנייה שלי במרחק של כ- 20 ס"מ מן שפת הכביש - כך שלפעמים שכנים חונים חצי על המדרכה חצי על הכביש - וכך הם נכנסים לחנייה שלי. מידי פעם (שהמצב באמת מפריע ) מתקשרים לפקח שנותן דוח ו/או שיזיז את הרכב. שאלתי היא - האם אני יכול לשים עמודים/אבני שפה של מדרכה על גבול החנייה שלי ? זאת ללא כל בקשה מן העירייה / וועד הבניין ? הרי מדובר על שטח פרטי שלי? תודה ,

1
גיא | 08.04.18
בתים משותפים

פלישה למועדון דיירים

אחד השכנים החליף את המנעול למועדון הדיירים וכרגע רק לו יש את המפתח, כרגע המקום משמש כטחנת טעינה לאופניים ולטרקטורטנים של ילדיו וחברים של ילדיו, בשבועות האחרונים המקום הפך למועדון לכל ילדי האיזור כמובן שמלווה בליכלוך רעש ובלגאן. דיירי הבניין מתנגדים בתוקף לשינוי ומעוניינים לפעול, ניסיון לפתור את הבעיה בדרכי שלום לא צלחה.

1
משה | 07.04.18
בתים משותפים

תשלום ועד בית בעת המתנה לצו ירושה

בבניין שלנו חי דייר קשיש שנפטר לפני כחצי שנה. מאז פטירתו לא התקבלו דמי ועד עבור דירה זו. פנינו לבנו של המנוח שאמר לנו שהם נמצאים בתהליך של הוצאת צו ירושה. בינתיים החוב תלוי ותופח. האם בנסיבות אלה ישנו פטור מתשלום דמי ועד? האם לגיטימי שלא לשלם בעת תהליך הסדרת צו הירושה?

1
ועד בית | 05.04.18
בתים משותפים

רצון אחד הדיירים לבנות על הגג

אני גרה בבית של 5 דיירים לאחרונה רכש את הדירה בקומה השנייה דייר חדש שהודיע לנו במכתב רשום שהוא מתכוון לבנות תוספת גדולה על הגג המשותף לכולם 4 הדיירים מתנגדים שיבנה מה עלינו לעשות

1
אסתר קפושצבסקי | 04.04.18
בתים משותפים

גביית ועד ותשלום חשבות ממתי? קבלת מפתח? קבלת בניין?

אנחנו קבוצת רכישה, הקבלן מבצע מוסר דירות בהדרגה, האם ניתן לחייב בעל דירה בתשלום חשבונות משותפים (גינון, חשמל מיסי ועד) מיןם קבלת שטחים ציבוריים או לחילופין רק מיום קבלת המפתח לדירה מהקבלן?

2
אבינועם פתאל | 19.03.18
בתים משותפים

הפרדת ביובים בבית דו משפחתי

שלום, 1. אני פונה אליכם על מנת לברר בנושא של הפרדת ביוב בבית דו משפחתי (צמוד קרקע) 2. בכוונת שכניי להרוס ולבנות מחדש את ביתם הצמוד לביתי. לשם כך, נאמר להם שעליהם לבצע "הפרדת ביובים". במסגרת פעילות זו, יש לבצע חיבור עצמאי של מערכת הביוב בביתי/ חצרי 3. שאלותיי בנדון: א. האם האחריות לביצוע ולתשלום היא של שכניי, שכן ההפרדה נדרשת משום תהליך הבנייה שלהם או שכל צד דואג ומשלם על הפעילות אצלו או שחולקים בכללל ההוצאות? ב. האם תאגיד המים מבצע את ההפרדה או שקבלן פרטי?

1
אלון | 16.03.18
בתים משותפים

דין מורשה חתימה בבנין

שלום רב . אשתי התנדבה להיות מורשת חתימה על צ'קים בבנין וכעת בעייתי לבטל זאת . ברצוני לדעת מהן הסכנות הכרוכות בענין למשל מה הדין אם הנציגה השניה ביקשה ממנה לחתום על כמה צ'קים "שלא אצטרך לרוץ אחרייך" , חתימה על צ'קים ללא סכום על סמך הסבר בע''פ של נציג ועד אחר וכד' וכיצד להימנע מסכנות אלו. תודה רבה מראש.

2
יקיר | 15.03.18
בתים משותפים

מטרד רעש ממנוע מקרר של סופר מתחת לבניין

שלום עורך דין רותם, אני גרה ברחוב מסחרי בקומה שנייה בבניין רב קומות, מתחת לבניין ישנו סופר. מה שקורה הוא שמנוע המקררים של הסופר פועל בעוצמה רבה, כזאת שברגע שמניחים את הראש על הכרית יש רעש נוראי וצורם בכל הגוף של דחפור ...הדחפור הוא המנוע! הלילות הם לילות..והיום יום יום שלנו מלווה בעצבים ובחוסר שינה. מה גם שהמנוע הזה עובד אחת ל2 דקות..עובד..מפסיק עובד מפסיק. ניסיתי לגשת אל בעל הסופר והוא אומר שאין מה לעשות ושאיני יכולה להגיש פנייה לעירייה על מטרד.. האם זה נכון? האם הלילות שלנו ימשיכו להיות מתישים כאלה? אשמח לתשובתך בהקדם.

1
ליטל | 15.03.18
בתים משותפים

רעש מדחס מזגן משכן -בית עסק מעדניה

בית עסק חדש התקין מדחס מזגן סמוך לחדר שינה שלי , רעש בלתי סביר ולא נסבל במיוחד בשעות הלילה , פניתי לשכן ללא פתרון או התיחסות , פניתי למועצה כמה פעמים גם בכתב ללא פתרון האם אוכל לפנות ישירות לבית משפט ? האם אוכל לתבוע את המועצה שהיא אחראית לאיכות הסביבה והיתר בתי עסק בכפר על עוגמת נפש וכמה לתבוע במיוחד שהסבל נמשך 8 חודשים האם אוכל לבקש מבית משפט לצו מניעה ?

1
כילאני אחמד | 13.03.18
בתים משותפים

נזק לרכב כתוצאה מנזילת ביוב בחניון הבניין

שלום רב, עברנו לגור, בשכירות, בבניין חדש. במהלך תקלה במערכת הביוב בחניון, הייתה נזילה, שגרמה לצריבת צבע במכסה המנוע של הרכב שלנו. כמובן שועד הבית והקבלן מעבירים אחריות מאחד לשני, שאלתי היא מי אחראי על העניין, והאם מגיע לנו פיצוי? (יש לי הצעת מחיר ממוסך מורשה ע״ס 900 ש״ח).

1
אלון | 13.03.18
בתים משותפים

מהי העמדה לגבי קיום ערבים פוליטיים (סטייל חוג בית של מועמד לראשות העיר) בחדר דיירים של בניין רב קומות?

האם פעילות פוליטית מהווה נושא שמצריך משהו נוסף או מהווה בעיה כך שעדיף להמנע או שמספיקה הסכמת הדיירים בעניין?

1
הדר | 13.03.18
בתים משותפים

הכשרת חניה לאופנועים

למספר שכנים בבניין יש אופנועים (משהו כמו 20% מהדיירים), וקיימת מצוקת חנייה בנושא ספציפי זה. האם זה חוקי להשקיע מכספי ועד הבית סכום של כ-1000-2000 ש"ח להכשרת מקום חנייה לאופנועים, או שנדרשת לשם כך החלטה של אסיפת הדיירים?

1
ניצן | 12.03.18
בתים משותפים

רכב של נכה עומד בחזית של עסק ומפריע.

שלום יש לי 2 חנויות בחזית בנין מגורים. בחזית החנויות יש מדרכה רחבה של 7 מטר. 5 מטר שקרובים לחנויות זה שטח משותף של הבנין .( שטח פרטי פתוח), ו 2 מטר שיותר רחוקים זה מדרכה ציבורית. בחודשים האחרונים עומדים קבוע 2 רכבים של נכים בחזית החנויות בתוך השטח המשותף של החנויות מסתירים את החנויות ומפרעים לפריקה וטעינה. יש לציין שהנכים לא גרים בבניין שלנו והשטח שהם מחנים בו הוא שטח לא ציבורי. כל נסיון לדבר איתם שזה שטח משותף של הבנין לא עוזר. איך מתמודדים עם העניין?

1
אסתי | 11.03.18
בתים משותפים

מסי ועד בית לחנויות בת קומת קרקע של הבניין

בבניין המשותף שלנו יש 5 חנויות 3 פועלות ומשלמות מסי ועד 2 חנויות סגורות הבעלים מסרבים לשלם בטענה שהחנויות לא פועלות מה הדין

1
אריקה פלד | 08.03.18
בתים משותפים

בדירה שלי רטיבות חמורה מהשכן מלמעלה.מומחה קבע שהיא לא ראויה למגורים . הוכנה בקשה דחופה לצו עשה למפקח על מקרקעין

.העו"ד שלי הודיע שהמפקח בחופש , ולכן הגיש את הבקשה לבית משפט השלום.מה המשמעות שזה לא הוגש לא למפקח אלא לבית משפט השלום ?

1
שי וולף | 08.03.18
בתים משותפים

מערכת סולרית על גג בית משותף בן 9 קומו שאיני מחובר למערכת.

דירתי בקומת קרקע, מעולם לא חוברה למערכת כך היה בתכנון המקורי בעת הבניה, האם אני חייב להשתתף במימון אחזקת המערכת?

1
יהודה סלע | 07.03.18
בתים משותפים

חובת תיקון מרפסת שמש לא מקורה בקומה האחרונה, עקב תלונות של השכנים מתחתיי על נזילות וסדקים בתקרה שלהם

גרה בבניין משותף בן 40 דיירים אחרונה. השכנים מתחתיי מתלוננים שרצפת מרפסת השמש שלי, שאינה מקורה שהיא התקרה שלהם מלאת סדקים ונזילות. האם חלה עליי חובת שיפוץ ואיטום כנגד הגשם? הקבלן בנה את הבניין כך שהמרפסת פתוחה וגשם יורד מס' ימים בשנה. לפני כשנתיים תיקנתי את הרובה ברצפה. מה החוקים החלים עליי בנושא זה?

1
יעל | 26.02.18
בתים משותפים

מקרר עם מנוע חיצוני נתלה מתחת לחדר הישנה שלי

שכנה רכשה לפני מספר שנים מקרר תעשייתי עם מנוע חיצוני בבניין מגורים משותף. לאחרונה החל המנוע להרעיש, דבר הגורם לנו טרדה רבה. זהו מנוע שלא מפסיק לעולם. פנינו לשכנה אך היא מתעלמת. מה ניתן לעשות בלי להכנס להוצאות כבדות כמו מדידת רעש? האם בכלל חוקי להתקין מנוע שכזה מתחת לחלונות חדרי שינה?

1
אלי | 26.02.18
בתים משותפים

צביעת כתמי עובש בדירה בבנין משותף

האם וועד הבית צריך לצבוע כתמי עובש שנוצרו בדירה עקב נזילה בצנרת משותפת?

1
יעל | 22.02.18