zap group mishpati logo
undefined-undefined

גרין ושות' משרד עו"ד

  • שמואל הנציב 5, נתניה
  • מקרקעין ונדל"ן, , דיני מיסים
  • עברית
משרד עורכי דין גרין ושות', הוקם ע"י צמד עורכות הדין: עו"ד עפרה לוי ועו"ד סלעית פרנטי. שתיהן בעלות תואר ראשון במשפטים וניסיון רב במקצוע. מנהלת המשרד היא עו"ד סלעית פרנטי, המתמחה בתחום התכנון והבניה, ובתחום רשות מקרקעי ישראל. המשרד נותן מענה בתחומים: דיני מקרקעין ותכנון ובניה, ומספק ליווי משפטי צמוד.
ZAP משפטי

עורכי דין? הצטרפו עכשיו!

ZAP משפטי
שם*
אימייל*
טלפון*

אודות המשרד

משרד עורכי דין גרין ושות', הוקם ע"י צמד עורכות הדין: עו"ד עפרה לוי ועו"ד סלעית פרנטי. שתיהן בעלות תואר ראשון במשפטים וניסיון רב במקצוע. מנהלת המשרד היא עו"ד סלעית פרנטי, המתמחה בתחום התכנון והבניה, ובתחום רשות מקרקעי ישראל. המשרד נותן מענה בתחומים: דיני מקרקעין ותכנון ובניה, ומספק ליווי משפטי צמוד.

שירות במס' שפות (1+)

יצירת קשר

תחומי עיסוק

  • שמאות מקרקעין
  • מקרקעין ונדל"ן
  • פינוי שוכר
  • קרקע להשקעה
  • דמי מפתח
  • דירות מכונס נכסים
  • תכנון ובניה / רישוי בניה
  • פינוי בינוי / בינוי פינוי
  • שינוי ייעוד קרקע
  • חוזי שכירות
  • בתים משותפים
  • תביעת ליקויי בניה
  • רכישת דירה יד שניה
  • תמ"א 38
  • מיסוי מקרקעין
  • מיסוי מוניציפאלי

שאלות מפורומים

תכנון ובנייה

תשלום עבור חיזוק לבית קיים

אני גר בבית פרטי דו משפחתי שנבנה לפני 16 שנה. השכן שצמוד אלי מתחיל כרגע בבניה. הוא טוען שמכיוון שהבית שלי בנוי על יסודות נמוכים(פלטות) והוא מעוניין לבנות על כלונסאות ולחפור מרתף שנמוך מהבית שלי ,הוא נדרש לבצע חיזוקים מפלדה כדי לתמוך את הקיר המשותף על הכלונסאות שלו כדי למנוע שקיעה של הבית שלי. הוא טוען שאני צריך לשאת בעלות החיזוקים. אשמח מאוד לקבל ייעוץ בנושא. תודה

3
אבי חרמון | 01.07.18
תכנון ובנייה

שכן העביר צינור ביוב בשטח הפרטי של בית הוריי הקשישים וניצל מעמדם מה עושים עפ"י דין ?

המקרה כך : השכן ממול בית הוריי נמצא בשורת הבתים שלמעלה מהם. הם בשורה התחתונה ביותר ברחוב הוא בנה לו יחידת דיור תת קרקעית בשטחו ומכיוון שאין לו שם נקודת ניכוז למי הביוב שלו הוא ביצע חפירה למטה יותר בכביש הציבורי המפריד בינו לבין בית הוריי ומשך מביתו והוריד צינור לתוך עומק שטחם הפרטי של הוריי והתחבר לביוב אצלם מאחורי הבית. בעת המעשה אף אחד מהילדים לא היה נוכח שהיה יכול לעצור זאת כולם גרים הרחק מהוריי . בשל צפיפות הצמחייה בגינה גם לא ניכר בעין הצינור ועברו כבר כמה שנים ואף אחד לא שם לב לזה. הוריי הקשישים טובי לב ולא מבינים מהנעשה מה גם שהשכן ז"ל היה עובד עירייה ונראה להם שהוא מתנהל תקין ! על פניו ניכר שהוא ניצל את מעמדם ותום וטוב לבם ללא כל צל של ספק לטובת האינטרס האישי שלו כמובן ! מעבר לזה בנו של השכן לפני שנתיים בערך שיפץ את היחידה התת קרקעית הנ"ל ועבר להתגורר שם. במקום להכיר תודה להוריי על הסיוע הגדול שעניקו לו. בשיא חוצפתו אף הגדיל לחטוא להם ועוד הלך ועשה דיל עם עוד שכן בשורתו שבנה יחידה קרקעית שגם לו אין נקודת ביוב שיתחבר אליו בכביש תמורת 4500 ש"ח כשבעצם הצינור המשרת הוא זה שעובר ויושב בשטח פרטי של בית הוריי . באותו זמן עברתי לגור עם הוריי וכשראיתי את ביצוע העבודות מיד עצרתי בעדם ומענתי עוד חיבור צינור שנעשה בהליך שפל ובעורמה....מאז ניהלנו עמם דין ודברים קשים אך לא ידענו מה עושים ואיך נוהגים במקרה הזה עפ"י חוק ?! אנו עדיין מחפשים פיתרון מהיר ויעיל.

1
אדם | 28.06.18
תכנון ובנייה

גדר רשת החוצה קו מגרש אל שטח ציבורי

גבול המגרש שלי גובל בשביל הולכי רגל. בין השביל הציבורי לקצה גבול המגרש יש מרחק שמשתנה לאורך השביל ונע בין 2.5 מטר ל0.5 מטר. ישנה גדר רשת לאורך השביל במרחק של 1 מטר מהשביל כך שבחלק ממהלך הגדר היא חוצה את קו המגרש. לאורך הגדר ישנו גינון פרטי. השטח בין קצה גבול המגרש לשביל הולכי הרגל הוא שצ"פ שלא מטופל ע"י המושב. לגופי המושב אין התנגדות לקיום הגדר, היא אסטטית וסביבה ישנו גינון פרטי. פקח בניה מהמועצה האזורית דורש להסיר את הגדר בשטח שהיא חוצה קבל מגרש. האם ישנה דרך לטפל בדרישת הפקח בצורה מסודרת, למשל הצהרת המושב כי הגדר שייכת לרשויות המושב ועל כן אין כאן הקמת גדר פרטית על שטח ציבורי? או כל פתרון יצירתי אחר.

1
א | 04.06.18
תכנון ובנייה

תשלום לשכנים עבור חלקם בגג, לאחר קבלת היתר בניה

בנוסח הטאבו קיים תקנון מוסכם, הגג הינו רכוש משותף. קיים היתר בניה בהתאם ל75% הסכמת שכנים לבניה על הגג. בבניין 3 קומות , 6 שכנים , כאשר לכולם ניתן אישור מהערייה להרחבת דירתם, כאשר לקומה השלישית ניתן היתר לבנייה על הגג. מהם הזכויות הממוניות של כל השכנים בגג,? האם התשלום הוא בחלק יחסי של כל דייר בחלק המשותף. ? האם השכנים שהסכימו יכולים לתבוע את חלקם הממוני בגג? האם השכן שנמנע מלחתום יכול לאכוף אותי לשלם לו את חלקו בגג? במידה והשכנים קיבלו מימני תשלום עבור הגג, האם יש להם זכויות על הגג, כמו להניח דוודים, מזגנים וכו'?

1
יעקב אמרגי | 04.06.18
תכנון ובנייה

מעבר תשתית פרטית בשטח פרטי אחר

יש לנו בית במגרש שעבר פרצלציה. אנחנו הבית הקדמי הצמוד לכביש ולפילר של חברת החשמל ותשתיות עירוניות נוספותץ . למגרש האחורי זכות מעבר בשולי המגרש שלנו-בין קו בנין לגבול מגרש...מעבר לרכב. התשתיות של המגרש האחורי עוברות מתחת למגרש שלי כמו חשמל וביוב. אנחנו בשיפוצים...קדחנו כלונסאות ופגענו בחשמל ובביוב. 1. אחריות של מי לטפל בנזקי הקידוח? שלנו כמי שקדחו אבל בעלי המגרש שעליו אנחנו רשאים לקדוח "כאוות נפשנו" או של בעל התשתית קרי השכן האחורי? 2. האם ניתן לדרוש מהשכנים לעביר את התשתיות כמו חשמל לאזור המעבר החופשי או גבול מגרש כדי למנוע ארועים כאלה בעתיד? תודה ושבת שלום.

1
יוסי אזולאי | 01.06.18
תכנון ובנייה

חיוב הוועדה לתכנון ובניה לקיום צו הריסה

. שלום רב, שמי מילי, תושבת במושב במועצה אזורית. אחד השכנים ברחוב הקים בחצרו עסק תיירות כלשהו ללא רישוי עסקים, ועל מבנה נייד אותו הציב , הוצא צו הריסה ע"י בית המשפט, כאשר הוועדה המקומית לתכנון ובניה אמורה לבצע ההריסה אם לא יהרוס בעצמו עד מחצית מאי 2018. האדם טוען שזהו 'בית כנסת'. אני והשכנים בסביבה סובלים מאוד, וכעת רוצים לגרום לראש המועצה והוועדה לתכנון ובניה, להפעיל סמכות ולהרוס המבנה. כמו כן לסגור העסק הבלתי חוקי. האם יש דרך לנו השכנים להגיע למצב של ביצוע הצו. (הכרעת הדין מצויה בידינו). אשמח למענה דחוף ו/או שיחת טלפון/ תיאום פגישה. בברכה, מילי

1
מילי | 31.05.18
תכנון ובנייה

יציקת בטון וריצוף גינה פרטית בבית משותף

שכן יצק בטון וריצף את גינתו הפרטית. מתחת לגינה עוברות תשתיות הבית המשותף הכוללות ביוב מים וגז. ביציקת הגינה , השכן חסם את הגישה לתשתיות. האם השכן היה צריך היתר בניה או הסכמת בעלי הבית המשותף?

1
מני | 28.05.18
תכנון ובנייה

חישוב שטח חלל לא מקורה תחום ב4 קירות

שלום, במידה ואני מעוניינת לתכנן חלל בתוך קווי המגרש שאינו מקורה כלל אך תחום ב4 קירות, האם נחשב בחישוב השטחים של הבית? ואם כן, עיקרי או שירות? תודה מראש. (המטרה של תכנון זה הוא כדי להכניס אוויר טבעי לחלל סגור בדירה)

1
תמר | 09.05.18
תכנון ובנייה

האם קיימת הגבלה בהגשת תוכניות בנייה ?

האם קיימת אפשרות להגיש שתי תוכניות במקביל .או זו אחר זו בשם אותם בעלים ולאותו נמען,אחת למחסן והשניה לחממות ?

1
שרה | 30.04.18
תכנון ובנייה

שיכון עובדים זרים של קבלן בדירה

היי היינו בסיור בדירה בבנייה מקבלן וראינו שיש עובדים זרים שגרים לנו בדירה בינתיים אציין שיש בערך חצי שנה עד השיכון האם זה חוקי? האם אנחנו יכולים להתנגד?

1
ליהיא | 26.04.18
תכנון ובנייה

פיצול דירות מחוברות בקיבוץ ואחריות המפרק

היי. הדירה שקניתי בקיבוץ שלי, עברה לאחרונה הריסה של דירה שהייתה מחוברת אליה על ידי מכר. לא סוכם על בניית חיפוי לקיר הפנימי שהפך לקיר חיצוני, מה אפשר לעשות כדי לאלץ את בעל הדירה שהרס את החלק שלו להשיב את הדירה למצב תקין. בעל הדירה עדיין בונה אותה והנושא עדיין בטיטוליו. ובנוסף ישנם סדקים שנוצרו כתוצאה מפירוק החלק השני של היחידה, האם אפשר יהיה בעתיד לאלץ אותו לתקן? (סוכם בחוזה) כרגע בדירתי גרים כבר שוכרים.

1
ניצן ימיני | 25.04.18
תכנון ובנייה

תוספת בבניין 2 קומות

איך אפשר לדעת מי המהנדס או הקבלן שבנה את התוספת?

1
רות | 19.04.18
תכנון ובנייה

איך אפשר לדעת מי הקבלן או המהנדס שבנה את התוספת בבניין?

תוספת שנבנתה לפני כ30 שנה בבניין מאוכלס בן 2 קומות, מושכת את הבניין וגורמת לסדקים וליקויים,התקבלה חוו"ד מהנדס העיריה ויש לתקן את הליקויים.יש לי שאלה.

1
רות | 19.04.18
תכנון ובנייה

ביוב משוטף בביניין 6 דירים

בית עם 6 דיירים. פתח ביוב משותף השכן ריצף בחצרו, עם בטון על המכסה ועל זה הדבקת ריצוף וכך סתם את פתח הביוב ללא אפשרות גישה. אינסטלטור שהוזמן בגלל סתימה, בקש לפתוח את המכסה המרוצף, עכשיו השכן דורש מהוועד לשלם את תיקון הריצוף. מה החובות כאן?

1
יוסי | 15.04.18
תכנון ובנייה

חיוב באגרת היתר בניה ומים בגין שטח מצללה

שלום רב עפ"י החוק מצללה אינה כלולה בשטח הבניה , אז באיזו סמכות מועצת קצרין ותאגיד המים מחייבים אותי ב 3,000 שח עבור שטח המצללה בהיתר הבניה? האם להגיש תוכנית חדשה ללא המצללה ? או מספיק תצהיר שלא אבנה מצללה ? האם להתרות על פניה לערכאות ? ומי הערכאה , פס"ד תצהירי או עתירה במחוזי?

1
אילן סלע | 12.04.18
תכנון ובנייה

סגירת מרפסת מקורה בחזית הבניין בזכוכיות נאספות

האם צריך היתר לסגור מרפסת מקורה בחזית הבניין בזכוכיות נאספות. כרגע יש שם מעקה מזכוכית.

1
גליה קרנר | 10.04.18
תכנון ובנייה

חידוש תוקף היתר בניה לאחר ביטול תב"ע

שלום רב, בעבר קיבלתי היתר בניה על פי תכנית מאושרת לתוספות בניה משני צידי דירת קרקע. שילמתי דמי השבחה בגין ההיתר שכלל את שתי התוספות. בפועל מימשתי רק תוספת מצד אחד. כרגע מנסים לבצע בשכונה פינוי בינוי ולכן להבנתי התב"ע שעל פיה אישרו לי את תוספות הבניה כבר אינה בתוקף ועובדים על תב"ע חדשה לאזור לפי תכנית פינוי בינוי. האם באפשרותי לחדש תוקף להיתר הבניה שפג תוקפו, עבור החלק שלא מימשתי ומה נדרש ממני כדי להצליח לחדש אותו, למרות שהתב"ע המקורית אינה בתוקף ואין כרגע תב"ע לאזור. תודה.

3
שוקי | 09.04.18
תכנון ובנייה

שינוי ייעוד- משטח ירוק

האם ניתן לשנות ייעוד משטח ירוק לשטח חום?

1
מיכל | 04.04.18
תכנון ובנייה

החלפת גדר סורגים בגדר אבן

שלום - רכשנו דירה חדשה מקבלן בירושלים. הגינה הפונה אל הכביש הראשי מגודרת בגדר סורגים (שנבנה על מעקה הבנוי מ- 4 שורות של אבנים). שאלתי היא האם החלפת גדר הסורגים בגדר העשוי מאבנים (בניית 5 דורות של אבנים) כרוכה בהוצאת היתר בניה או שפשוט ניתן להחליף את גדר הסורגים בכל גדר מחומר אחר באותו גובה ובאותו מיקום

1
מוניק | 28.03.18
תכנון ובנייה

מבנה ארעי עם שטח פרטי

מהם ההגבלים לבניית מבנה ארעי (קראוון, אוהל, צריף) על שטח בבעלות פרטית המופשר לבניה. יש לציין כי ממד נייד ישנו בשטח ויהי צמוד למבנה הארעי. האם אלו הגבלים ארציים או מקומיים אשר מגבילים אותי?

1
ישי | 20.03.18
תכנון ובנייה

משמעות של חריגה שלילית בבניה: דירה לקנויה בנויה פחות מהיתר הבניה שלה

אנו מעוניינים לקנות דירה ( יד שניה). הדירה קטנה בכ20 מ"ר מאישור הבניה שניתן לה בתיק הבנין (91 במקום 110). חשוב לציין שהמדידה בארנונה קרובה יותר לגודל בפועל מאשר התכנית המאושרת. מה השלכות של זה מבחינת היתרי בניה עתידים? קבלת משכנתא?

2
אורן | 13.03.18
תכנון ובנייה

תקנות ביצוע- הוראת תכנית

שלום רב וועדה מחוזית אישרה תב"ע מתוקנת ליזם שעבר עבירות בניה ואיכלס דיירים ללא ט4 והוגש נגדו כתב אישום, התבע אושרה למען הדיירים שאוכלסו, היזם הגיש את התכנית כולל התשריטים , פורסם בעתונות, וניתן תוקף לתבע. היזם בכדי לקבל ט4 ולהגישה לוועדה המקומית ,עבר בין הדיירים והחתים אותם על גרמושקה שאושרה ע"י הוועדה המחוזית ,והגיש אותה לא בהתאם למה שקבעה הוועדה המחוזית, הוועדה המקומית החזירה לתיקונים , ולהפתעתם הוגשה תכנית חדשה ללא חתימת הדיירים ובחסר שטחים שאושרו בתבע החדשה ע"י הוועדה המחוזית, לטענתו , הוא בסכסוך עם הדיירים ולכן לא יגיש תשריט מתוקן. השאלה : האם התבע החדשה המתוקנת שאושרה ע"י הוועדה המחוזית מחייבת את הקבלן? והאם הוועדה המקומית רשאית לאשר לו מהלך כזה? אז מה שווה החלטת הוועדה המחוזית? לדברי בודק התכניות בוועדה המחוזית , אני מצטט, וועדה מחוזית לא מענינת אותי, הקבלן רשאי להגיש מה שהוא רוצה? אותי מעניין תיק בניין. לדברי נציגת הוועדה המחוזית, התכנית שאושרה בהוראת עבודה מחייבת. אז מה קורה פה? מה עליי לעשות ? האם יש גוף שמטפל בסוגייה כזאת? אנא עיזרו לי. תודה שלמה

3
שלמה | 13.03.18
תכנון ובנייה

חריגת בנייה במגרש משותף

כבר שנתיים שאנחנו נסחבים בהליך משפטי על מרפסת שסגרנו בגודל 45 מטר יום ראשון הקרוב יש לי משפט שוב קנינו בית שנבנה בשנת 89 לערך במגרש משותף של 4 דיירים לצערי העיריה כאן מושחתת ורק אנשים ששמים כספים מתחת לשולחן מקבלים היתרים גם שזה נוגד את התבע אני רוצה לדעת מה החוק אומר אם לי יש חלקה של 562 מטר וחסר לי 40 מטר האם השכן יכול לתת לי את המטרים האלה כדי להכשיר את חריגת בנמיה גם אם יש שכן שחורג מקווי בניין האם אחד משפיע על השני לקבל היתר ? שבעיריה אנחנו מופיעים כגוש אחד ואין שום פיצול בחלקה רק בנינו יש תשריט והסכם שיתוף שחתום עי עו"ד או שאני יכולה לקבל הקלה של 7 אחוז כי לעשות שינוי תבע בוועדה מחוזית זה הליך ארוך והתנגדות של שכן מה אפשר לעשות כדי להכשיר 45 מטר שנגמרו אחוזי הבנייה

3
שירן | 09.03.18

עורכי דין בתחום