רוכב אופנוע שנפצע בתאונה, יקבל 250,000 ₪ על אף שלא היה לו ביטוח חובה
תושב בני ברק, כבן 47, רכב על אופנועו ללא ביטוח חובה. במהלך רכיבתו בכביש 4 בנתיב הימני, סטה לפתע רכב פרטי מהנתיב האמצעי ופגע בו.
הרוכב עף מהאופנוע והוטח בעוצמה בקרקע, האופנוע עלה עליו ומחץ את רגלו השמאלית. הוא פונה באמבולנס לבית החולים. בהמשך הוא נותח ברגלו.
לפני כשנתיים הוגש כתב אישום נגד הנהג הפוגע, והוא הורשע.
לדברי עוה"ד קרן זיסו, שמייצגת את רוכב האופנוע, העובדה שהוא לא היה מבוטח בביטוח חובה, שללה ממנו את האפשרות לתבוע פיצויים במסגרת חוק הפלת"ד.
על כן, עו"ד זיסו הגישה בשמו תביעה נזיקית נגד נהג הרכב הפוגע ונגד חברת הביטוח 'שומרה' שביטחה את רכבו. התביעה הוגשה לבית משפט השלום בהרצליה.
חברת הביטוח טענה לאשם תורם של רוכב האופנוע, אולם, לבסוף השתכנעה בנסיבות התאונה ובאשמתו המוחלטת של הנהג הפוגע.
המשך ההליך בבית המשפט והתביעה הסתיימו בפשרה מחוץ לכתלי בית המשפט, לפיה פיצתה חברת הביטוח 'שומרה' את רוכב האופנוע בכ-250 אלף שקלים.