ביהמ"ש המחוזי בנצרת דן בתביעה תביעה ותביעה שכנגד , שבמרכזן השאלה למי הזכויות בדירת מגורים בצפת, ביחס למקרקעין שטרם הוסדר רישומם במרשם המקרקעין והם רשומים בחברה המשכנת ובמנהל בלבד. האם לבני זוג שרכשו את הדירה לפי הסכם מכר מיום 2/10/05 , אשר הזכויות על פיו טרם נרשמו, או לבני זוג שקיבלו את הדירה במסגרת עסקת מתנה קודמת מתאריך 4/9/97 שאף היא לא הושלמה ברישום?
רוצים לשאול שאלה? היכנסו לפורום מקרקעין
עסקת המתנה נסוגה
השופט עאטף עיילבוני קבע, כי עסקת המתנה הקודמת בזמן שלא נרשמה, המהווה התחייבות לתת מתנה, נסוגה מפני ההתחייבות המאוחרת לעשות עסקה במקרקעין (עסקת מכר), שנערכה מספר שנים לאחר מכן.
אין מחלוקת, כי בני הזוג שרכשו את הדירה לפי הסכם המכר שילמו תמורה מלאה בעד הדירה ואף תפסו בה חזקה. השאלה היחידה הטעונה הכרעה, אפוא, היא שאלת תום לבם של הצדדים.
בהקשר זה נפסק, כי בעלי עסקת המתנה הסתפקו במכתב שהפנו למנהל ולא לחברה המשכנת, ואשר אינו יכול להיחשב "הערת אזהרטה" או "מעין הערת אזהרה". אי לכך, גרמו ברשלנותם ובמחדליהם ל"תאונה המשפטית" בדמות עסקת המכר הנוגדת.
באשר לבעלי הסכם המכר (הרוכשים המאוחרים בזמן), נקבע כי אלה לא ידעו על עסקת המתנה המוקדמת ואף ביקשו להבטיח כי הזכויות בדירת המגורים נקיות, ולצורך כך עמדו על קבלת אישורי זכויות נקיים מהמנהל ומהחברה המשכנת, שבמסגרתם לא צוין דבר אודות עסקת המתנה הקודמת. על-כן, לא נפל רבב בתום לבם.
זכות בני הזוג שרכשו מכח הסכם מכר - גוברת
לפיכך, נפסק כי במסגרת התחרות בין העסקאות הנוגדות, גוברת זכותם של בני הזוג שרכשו את הדירה מכוח הסכם המכר (ההתחייבות לעשות עסקה במקרקעין) על פני זכותם של בני הזוג שקיבלו את הדירה במסגרת עסקת המתנה (ההתחייבות לתת מתנה).
(ה"פ 6336-05-10 ביטון ואח' נ' שיכון ופיתוח לישראל בעמ ואח')
תחרות בין עסקאות נוגדות - מה פסק בית המשפט?
ביהמ"ש המחוזי הכריע בתחרות בין עסקאות נוגדות: האחת רכישת דירה מכח הסכם מכר והשנייה במסגרת עסקת מתנה, וקבע כי זכותם של בני הזוג שרכשו את הדירה מכוח הסכם המכר גוברת
16.10.12
תאריך עדכון: 16.10.12
2 דק'

רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

נפגעתם בתאונה? זו הטעות שיכולה לעלות לכם מאות אלפי שקלים
עו"ד לימור בר פרץ ממשרד חזוט בר זבינצקי: "רוב הנפגעים לא מודעים למכשולים שחברות הביטוח מציבות בדרכם לפיצוי הראוי"
21.04.256 דק'

פסיקת בג"ץ בעניין ראש השב"כ: רונן בר יישאר בינתיים בתפקידו
בהחלטה דרמטית שהגיעה לאחר דיון סוער, התערב בג"ץ בהחלטת הממשלה לפטר את ראש השב"כ רונן בר. פסיקת בג"ץ בעניין ראש השב"כ משקפת קרע עמוק בין הרשויות ומעלה שאלות על גבולות הסמכות
מאת:מערכת זאפ משפטי
09.04.256 דק'

פיטורים בגלל מילואים: 41% מחיילי המילואים איבדו את עבודתם במהלך המלחמה - מה אומר החוק?
מלחמת שבעה באוקטובר הביאה לגיוס מסיבי של מילואימניקים, שעזבו הכל כדי להיכנס מתחת לאלונקה. אך הנתונים מדאיגים: מעל 40% מחיילי המילואים איבדו את מקום עבודתם במהלך השירות. מה הן הזכויות שלהם והאם החוק מגן עליהם מפני פיטורים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
01.04.2519 דק'