ביהמ"ש המחוזי בירושלים קבע לאחרונה, כי נכה משותק רגליים, אשר מחנה את המכונית שלו במקום שמיועד לכך בקרבת תמרור ג-43 (תמרור כחול המסמן מקום חנייה לרכב של נכה משותק רגליים) לא חייב להציג את תג הנכה שברשותו, במכונית, בזמן החנייה. זאת, לעומת חנייה במקום "שאין החנייה מותרת בו", אז חייב הנכה להציג את תג הנכה שברשותו.
בקביעתו זו, דחה ביהמ"ש המחוזי את ערעור המדינה על הכרעת דין של ביהמ"ש לעניינים מקומיים בירושלים, לפיה זוכה המשיב מהאשמה שיוחסה לו- חנייה ליד תמרור ג-43, המסמן מקום חנייה לרכב של נכה משותק רגליים, בניגוד לחוק.
ביהמ"ש לעניינים מקומיים זיכה את המשיב לאחר שהגיע למסקנה, כי נכה משותק רגליים, המחנה מכונית במקום שמיועד לכך בסמוך לתמרור ג-43, לא חייב להציג את תג הנכה שברשותו, במכונית, בעת החנייה.
המדינה טענה בערעור, כי ביהמ"ש לעניינים מקומיים שגה במסקנתו, וקמה חובת הצגת תג החנייה גם בחנייה בסמוך לתמרור ג-43, ואין די בבעלות על תג כזה.
מעוניין להגיש תביעה בנושא חניה? פנה אל עורך דין תעבורה לקבלת ייעוץ משפטי!
אין חובה להציג תג נכה
השופט כרמל מביהמ"ש המחוזי בירושלים, דחה, כאמור, את הערעור, וקבע כי סעיף 2 לחוק החנייה לנכים מאפשר לנכה (לאו דווקא נכה משותק רגליים), לחנות במקום שהחנייה לא מותרת בו, בכפוף להתקיימותם המצטברת של ארבעה תנאים, וכפוף לכך שהרכב נושא, בעת החנייה במקום שהחנייה אינה מותרת, תג נכה.
מהצד השני של הדברים, חנייה במקום המסומן על-פי תמרור ג-43, היא חנייה מותרת לנכים משותקי רגליים ואינה בגדר חנייה אסורה לגביהם. מדובר במקום שהחנייה בו מותרת לקבוצה מסוימת, להבדיל ממקומות שבהם החנייה אינה מותרת. לא נאמר בהיתר, כי על נהג הרכב להציג תג נכה. לו הייתה קיימת דרישה לכך, הייתה חובה לציין זאת במפורש.
בשולי פסק הדין, השופט הוסיף, כי נכה משותק רגליים אשר לא הציג או אינו מציג התג בשעת חנייה בסמוך לתמרור ג-43 נוטל על עצמו סיכון, כפי שקרה במקרה הנדון.
(ע"פ 4822/09 מדינת ישראל – עיריית ירושלים נ' אייזק דוד רותם)
• ב"כ המדינה: עו"ד מירב הופמן
חנית ולא הצגת תג נכה? לא בטוח שעברת עבירה
ביהמ"ש קבע לאחרונה, כי נכה משותק רגליים, אשר מחנה את המכונית שלו במקום שמיועד לכך בקרבת תמרור ג-43 לא חייב להציג את תג הנכה שברשותו במכונית בזמן החנייה.
מאת: עו"ד אורנית אבני-גורטלר
08.02.10
תאריך עדכון: 08.02.10
2 דק'

- כן0
- לא0
מידע משפטי נוסף שעשוי לעניין אותך
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

מלחמה מבחוץ ומלחמה מבית: הכלים המשפטיים במאבק נגד ניכור הורי
על רקע המלחמה בישראל גוברת התופעה של ניתוק ילדים מהוריהם. עו"ד סימה כהן מפרטת את דרכי הפעולה המשפטיות נגד ניכור הורי, החל מתביעות נזיקיות, צווי אכיפה ועד לאובדן המשמורת
02.07.255 דק'

חוק הגנת הצרכן - מדריך מקיף לזכויותיכם
חוק הגנת הצרכן מבהיר: מה מגיע לכם בביטול עסקה, החזרת מוצרים, עסקאות אשראי וזכויות בתקופת המלחמה ובכלל
מאת:מערכת זאפ משפטי
26.06.258 דק'

ההורים שלנו מתבגרים – איך נגן עליהם באמת?
כשההורים מתבגרים, האחריות נופלת על בני המשפחה אבל איך נזהה סימני ניצול? מה ההבדל בין ייפוי כוח לאפוטרופסות וכיצד אפשר להגן על ההורה בלי לעורר סכסוך משפחתי?
26.06.253 דק'