ביהמ"ש לתעבורה בחיפה הרשיע לאחרונה אשה בעבירות של אי ציות לתמרור ב- 37 (אי עצירה), נהיגה רשלנית והתנהגות שגרמה נזק לרכוש וחבלה לגוף בכך שנכנסה לצומת מבלי לתת זכות קדימה לרכב אחר, גרמה לתאונה שכתוצאה ממנה ניזוקו הרכבים והנהגים והנוסע נזקקו לטיפול.
המדינה ביקשה כי ביהמ"ש יטיל על הנאשמת עונש של פסילת מינימום, פסילה על תנאי וקנס.
עורך דין תעבורה שייצג את הנאשמת ביקש, כי ביהמ"ש יעשה שימוש בסמכותו, וימנע מפסילה בפועל או שיטיל על הנאשמת פסילה קצרה ככל הניתן, בשל נסיבותיה האישיות: הנאשמת מטפלת לבד בילדיה שאחד מהם סובל מתסמונת PDD ובעל צרכים מיוחדים, והיא זקוקה לרישיונה על מנת לטפל בו.
בנוסף, ציין ב"כ הנאשמת, כי היא נוהגת משנת 93 ולחובתה 5 הרשעות קנס בלבד, ללא עבר של תאונת דרכים.
פסילה קצרה מפסילת המינימום
השופט גיל קרזבום קבע, כי מדובר בתאונת דרכים שנגרמה כתוצאה מאי מתן זכות קדימה, ורק במזל היא לא הסתיימה בתוצאות קשות יותר. בנסיבות אלו, כך נקבע, לא ניתן להימנע מהטלת עונש של פסילה בפועל.
עם זאת, השופט לקח בחשבון את עברה התעבורתי הקל של הנאשמת, וכן את נסיבותיה האישיות המיוחדות והודאתה המיידית, והחליט לעשות שימוש בסמכותו ולהטיל עליה פסילה קצרה יותר מפסילת המינימום הקבועה בחוק.
בהתאם לכך, הנאשמת נפסלה מלקבל או מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של 45 ימים בפועל.
בנוסף, הנאשמת חויבה לשלם קנס של 1,800 שקלים ונדונה לפסילה על-תנאי של 3 חודשים למשך 3 שנים.
(ת"ד 3473-07-09 מדינת ישראל נ' מלמד)
• ב"כ המאשימה: עו"ד אלי גורן
• ב"כ הנאשמת: עו"ד עמית אפרתי
לא צייתה לתמרור וגרמה לתאונה, ובכל זאת תקבל עונש קל
עד כמה ביהמ"ש לתעבורה מתחשב בנסיבות אישיות של נאשם במקרה שהוא גורם לתאונה? לפעמים, כאשר לנאשם יש נסיבות אישיות מיוחדות, ביהמ"ש משתמש בסמכותו, וגוזר על הנאשם עונש קל מזה שקבוע בחוק.
מאת: עו"ד אורנית אבני-גורטלר
18.04.10
תאריך עדכון: 18.04.10
2 דק'

- כן0
- לא0
מידע משפטי נוסף שעשוי לעניין אותך
רוצים להתייעץ עם עורך דין?
מאמרים נוספים

נוהל גילוי מרצון של מס הכנסה: הזדמנות או החמרת תנאים?
ביטול האנונימיות והחמרת התנאים: מה ישתנה בנוהל החדש ולמה כדאי להיזהר מהבעיות הבנקאיות שתחום הקריפטו מזמן למשקיעים שרוצים להסדיר את ענייניהם מול רשות המיסים?
מאת:ליהי גיאת - מערכת זאפ משפטי
02.07.259 דק'

המייל, הפייסבוק והעסק באינסטגרם – למי הם יעברו כשכבר לא נהיה כאן?
מה יקרה לחשבונות הפייסבוק, האימייל והענן אחרי שנלך לעולמנו? האם היורשים שלנו יוכלו לגשת לתמונות, למסמכים ולעסק שבנינו באינטרנט או שהכל ייעלם עם הסיסמה? בישראל אין עדיין חוק שמסדיר את הנושא והתוצאה עלולה להיות אובדן נכסים יקרי ערך
30.06.254 דק'

יוצאים לחופש: מה הן זכויות בני הנוער בעבודה?
עם פתיחת החופש הגדול, אלפי בני נוער ייצאו לעבוד בפעם הראשונה. עו"ד הדר פלד-טל, המתמחה בדיני עבודה, מסבירה מה חשוב לדעת לפני שהילדים שלכם יוצאים לעבודה
29.06.257 דק'