לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
עו"ד גל גורודיסקי

תנאי עבודה

חוק פיצויי פיטורים קובע כי עובד שהשתנו לרעה תנאי עבודתו או שתנאי עבודתו הם כאלה שלא ניתן לדרוש ממנו להמשיך לעבוד בתנאים אלה, לרבות במקרה של הפרת זכויות העובד, רשאי להתפטר ולהיחשב כמפוטר. כאשר מתפטר עובד בטענה להרעת תנאים או דרישה להמשך עבודה בתנאים לא סבירים, עליו לתת הזדמנות למעביד לתקן את ההרעה או את המצב הנטען ואם לא תוקן, על העובד להוכיח זאת על מנת להיות זכאי לפיצויי פיטורים. על כן, יש לבחון כל מקרה לגופו ולפי הנתונים הספציפים לקבל החלטה נכונה. תהליך קבלת ההחלטות לקראת החלטה על סיום עבודה או במקרה של חשש מפיטורים משפיע מאוד על זכויות העובד במהלך סיום עבודתו. לכן חשוב מאוד לקבל ייעוץ משפטי טרם קבלת ההחלטות הנוגעות לסיום העבודה.

רחלי

אני לא חוששת מפיטורין כיוון שאני בהריון (וכל המנהלים יודעים). יש לי מזגן בחדר אשר עובד ללא הפסקה כל השבוע, והשבוע המזגן הפסיק לקרר- הטמפרטורה שבדרך כלל מתחילה 23 מעלות בבוקר, ועולה לאט במהלך היום (חלון מערבי, קומה עליונה..) מתחילה מ- 27-28 מעלות כבר ב-8 בבוקר וממשיכה לטפס מעל 30 מעלות. השאלה היא האם לגיטימי להגיד שאני לא יכולה לעבוד באופן רציף מעל זמן מסויים, ולצאת להפסקות מסודרות כל פרק זמן- זה מה שאני עושה גם ככה אך מקבלת תגובות עוינות מעמיתים ובכירים ממני (המנהל הישיר דוקא מקבל בהבנה את ההפסקות ומכבד אותן), האם מוגדר בחוק משהו בעניין זה? או לחלופין, האם אני יכולה לדרוש לא לעבוד/ לא להגיע לעבודה עקב השינוי/הרעה בתנאי העבודה ועדיין לדרוש מהמעסיק שייתן לי שכר בעבור הימים בהם אני נעדרת מהעבודה (כל עוד המזגן לא מתוקן)?

forum moderator שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום דיני עבודה