משפט זכויות יוצרים
בוצעה נגדי עבירה של זכויות יוצרים בפייסבוק, לקחו יצירה שהיא שלי (ציור שלי, מהאתר שלי) ופשוט העלו אותה לפייסבוק וגם בלי לתת קרדיט. יצרו איתי קשר מטעמם ואמרו שזה נעשה בשוגג ו"סתם לקחו מגוגל", בכל-אופן, הם לא נתנו לי פיצוי כספי שדרשתי ולכן אני מעוניין לתבוע. 1- האם יש צורך בהבאת עדים למשפט? (לדוגמא אשתי, או חבר שראו את זה גם). 2- מה ישמש את בית המשפט כהוכחה? האם כתבות מעיתונים נחשבים בארץ שעשו כתבה בנושא ישמשו כראייה? האם צילומי מסך של היצירה בדף הפייסבוק של הנתבע ישמשו כראייה? (בהנחה שלקראת המשפט הוא עלול להסיר את התוכן). ועוד שאלה: חברת פרסום לקחה איור של דמויות שעשיתי עבור לקוח שלי. הם לקחו שתי דמויות שיצרתי (שביצירה המקורית לא היו ביחד) ושמו אותן יחד, על גבי רקע שהם יצרו (שילבה בין יצירות שלי וע"י כך עשתה לי שינוי ביצירה). בנוסף גם לא נתנה שום קרדיט בפרסום. אני נפגעתי מאוד שהורסים לי את היצירה ועוד בצורה מכוערת וחובבנית. השאלה- אם יש לי מקום לתבוע? או שיכול להיות שהזכויות שייכות ללקוח שעבורו יצרתי את היצירה? יש לציין שלפני זה- בהתכתבות עם חברת הפרסום במייל הבטיחו לי שלא יעשו שינוי ביצירה (מקסימום ישימו על רקע), אני מבחינתי הנחתי שמדובר ברקע חלק, והם עשו רקע שיש בו אובייקטים שלדעתי מקלקלים את היצירה. בנוסף לזה הם שינו את מיקומי הדמויות. תודה רבה, אוהד
אוהד שלום, בתביעה משפטית בגין הפרת זכות יוצרים, על התובע ראשית להוכיח את קיום זכות היוצרים ולאחר מכן להוכיח כי התבצעה הפרה ע"י הגורם המואשם. ככל שיש לך יותר ראיות להוכיח נקודות אלו, הרי שיש להביאן לביהמ"ש, אולם יש לעשות זאת בהתאם לייעוץ עו"ד אשר יוכל להבחין אילו ראיות הן כשרות ומועילות ואילו לא. לעניין שאלתך השנייה- הרי שמדובר ביצירה בהזמנה. ברירת המחדל של חוק זכות יוצרים היא שיצירה בהזמנה שייכת ליוצר ולא למזמין (למעט מקרים חריגים כגון אירועים פרטיים או יחסי עובד-מעביד), אלא אם כן הוסכם אחרת בין הצדדים. במידה וקיים הסכם בכתב בינך ובין הלקוח אשר מסדיר סוגיה זו, הרי הוא זה שקובע. מעבר לכך, אי ציון שמך ושינוי יצירתך יכול לעלות לכדי הפרת זכותך המוסרית. על מנת לברר כל סוגיות אלה, מומלץ כי תפנה לייעוץ משפטי. בהצלחה. * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.
עוד משהו- כשהעורך דין של מי שהעלה לפייסבוק את האיור שלי התקשר, וכשביקשתי פיצוי כספי הוא טען שאני מנסה לעשות הון על חשבון הלקוח שלו. האם הוא יכול לצאת כנגדי בתביעה לניסיון להרוויח הון ללא משפט או משהו כזה?
אני מניחה שכוונתך לעילת עשיית עושר לא במשפט. כמובן שאין לי דרך לדעת האם תוגש כנגדך תביעה שכזו ומה יהיו טיעוני הצד השני. בחינת סיכויי התביעה תהא אפשרית לאחר הגשתה, בחינת טיעוני הצד שכנגד ובחינת כל עובדות המקרה. בהצלחה.