קיבלתי דרישה לתשלום 40,000 ש"ח
היי, אני מעצב ובונה אתרים. בניתי ללקוח אתר וקניתי לו דומיין. הדומיין רשום על שמי אבל אני לא הבעלים של האתר ואיני אחראי על התכנים. אני רק מספק לו שירותי אחסון ותמיכה טכנית לאתר. קיבלתי דרישת תשלום מעו"ד על סך 40,000 ש"ח בגין הפרת זכויות יוצרים לכאורה בגין פרסום תמונה באתר אינטרנט שבניתי. העו"ד טוען שאני הבעלים של האתר כי הדומיין רשום על שמי. אני נוהג לרשום בעצמי את הדומיינים של הלקוחות שלי כי הם לא יודעים לעשות את זה בעצמם. העו"ד מבקש שאחשוף את פרטי הלקוח שלי ובמידה ולא הוא יגיש נגדי תביעה משפטית. חשוב לציין שיש לי הסכם סודיות עם הלקוח שלי שבמסגרתו אני מתחייב לא למסור לצד ג' את פרטיו כבעלי האתר. מה אני אמור לעשות במקרה כזה? לשלם את הסכום הנ"ל על דבר שלא עשיתי? או לחשוף את פרטי הלקוח שלי ולהסתבך איתו? או לחכות לתבעיה המשפטית? אשמח לקבל הכוונה. תודה.
דרור שלום, ראשית אציין כי מצב זה בו אתה רשום כבעלים של אתר אותו אתה לא מפעיל הוא מצב בעייתי כשלעצמו, הדורש מציאת פתרון אשר לא יסכן אותך משפטית. בהתייחס לסיטואציה הספציפית אותה תיארת, עומדות בפנייך מספר אפשרויות, אולם יש חשיבות רבה לדרך בה תבחר להתנהל בכל אחת מהאפשרויות הללו. אינני יודעת מהו תוכן ההסכם בינך ובין הלקוח שלך והאם הוא נוסח על ידי עו"ד, אך במידה ומדובר בהסכם "תקין" הרי שאמור להיות סעיף הקובע כי אחד החריגים לשמירת הסודיות הוא דרישת גילוי המידע על פי דין, ו/או רשות שופטת וכו'. במידה ועניין זה יגיע לבית-המשפט ואתה תטען כי אינך הבעלים בפועל של האתר, אתה תידרש להוכיח זאת ולחשוף את פרטי הלקוח שלך. אני ממליצה בחום כי תפנה לקבל ייעוץ וליווי משפטי, על מנת להתנהל נכון הן מול התובע הפוטנציאלי והן מול הלקוח שלך. בהצלחה. מיכל * האמור באתר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא.