מיכאל

קרובי משפחה בועד הנהלה

אני מבקש לדעת מה קרבת המשפחה בה אסור לכהן ביחד בוועד ההנהלה האם רק לאשה/בעל,אח/אחות,הורים,סבים או גם לגיסים,דודים וכ"ו

מרדכי שחם, עו"ד

תקנה 26(ג) של תקנות-האגודות-השיתופיות בנושא "רשויות האגודה", אוסרות על כהונה בו-זמנית בוועד-ההנהלה של "אחים, בני זוג, הורים וצאצאיהם ובני זוגם". אם נבחרו לועד-ההנהלה נבחרים בקירבת-משפחה פוסלת כאמור, אזי חל חלקה הנוסף של הוראת התקנה: אם במשך 14 יום מהבחירה לא היתה התפטרות שתותיר רק אחד מהם - "יחדלו לכהן אלה שקיבלו את מספר הקולות הנמוך ביותר מבין הנבחרים", בעלי הקירבה המשפחתית. לגבי השאלה יצויין עוד, כי מחוקק-המשנה, מתקין-התקנה, מצא לנכון לאסור רק קירבה בדרגות שנימנו בתקנה, וטעמיו עמו.