דודי

ועדת קלפי ודין קלפי שפוזרה לכל עבר

האם ועדת הקלפי חייבת לכלול אך ורק חברי אגודה? מה דינה של קלפי אשר פוזרה לכל עבר?

מרדכי שחם, עו"ד

שלום רב! ראשית, מוסבת תשומת-הלב לשאלה הדומה שנשאלה בפורום זה ביום 26/3/15, ולתשובת מנהל-הפורום מאותו יום. כאמור שם, הרי בהעדר תשובה ברורה בתקנון-האגודה לשאלות הקיימות - מוצע לחזור, תחילה, לאסיפה הכללית, למינוי ועדת-קלפי חדשה, טרם פנייה לרשם-האגודות להפעלת סמכותו למינוי. תפקיד חברי ועדת-הקלפי כרוך באחריות ובאמינות, ובאין מניעה בתקנון-האגודה – ניתן למנות כחבר בוועדת-הקלפי, למשל, בעל-מקצוע מתאים כעורך-דין או רואה-חשבון ( כדוגמה: רו"ח מברית-הפיקוח ). מינוי ועדת-הקלפי דורש החלטת-אישור של האסיפה הכללית; האסיפה יכולה גם לבחור ועדת-קלפי מבין חברי-האגודה, ולחייבה לפעול רק בנוכחות "משקיף חיצוני מקצועי" כאמור, כפתרון-ביניים.