יורם רבין

האם האסיפה הכללית של מושב עובדים מוסמכת להטיל מיסוי שונה על יח' דיור להשכרה ועל יח' דיור לקייט?

א.אסיפה כללית מוסמכת להחליט ברוב. אבל בנושא הנ"ל:האם זה ב"תום לב" וב"צדק טבעי"? ב,לפי התקנון בסכסוכים יש לפנות לרשם-האם זהכך? והאם ערעור על החלטת הרשם הוא רק דרך בג"ץ?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! .1) החלטת אסיפה כללית על חיוב שונה בגין בתי-מגורים ובתי-קיט נובעת מהשוני בין שני סוגים אלה, גם מבחינת ניצולם של תשתיות, מיבנים ומיתקנים ציבוריים ביישוב, וכן מבחינת אחריותה של האגודה לבאי-המקום בכללם: דירות למגורי-קבע מתאפיינות, בין היתר, באיכלוס בהיקף משפחתי ( הורים וילדים ), בניצול מתמיד בכל ימות-השנה, בניצול מעמדם וזכויותיהם של המתגוררים כתושבים ביישוב, באירוח של אחרים וכיו"ב; שונה המצב, כידוע, לגבי בתי-קיט, המאכלסים נופשים בתקופות מוגבלות. מכלול הבדלים נרחב, המצדיק אבחנה והחלטה שונות לגבי שני סוגי-הבתים, נסקר גם בתשובת הח"מ, מנהל-הפורום, בתשובה לשאלה מיום 4 ביוני 2015 ( ג ) בפורום זה, ותשומת-הלב מופנית גם לאמור שם בהרחבה. 2) "חוק בתי המשפט לעניינים מינהליים, תש"ס-2000", אשר מטרתו המוצהרת היא "להסמיך באופן הדרגתי את בית המשפט המחוזי" לדון בעניינים מינהליים שבסמכות בג"צ ( סעיף 1 של החוק ), קבע לבתי-המשפט המחוזיים גם סמכות לדון בערעורים מוגדרים, שפורטו בתוספת השניה לחוק. סעיף ראשון באותה תוספת מסמיכה – ערעורים על החלטות "רשם האגודות השיתופיות" הניתנות לפי "פקודת האגודות השיתופיות", אך למעט בענייני פירוק, בוררות בסכסוכים ןעיקולים זמניים; שלשה נושאים אלה נותרו בסמכות ההתערבות של בית-המשפט העליון בשבתו כבית-משפט גבוה לצדק ( בג"צ ).