סילביה

פרישה מאגודה קהילתית

אני רוצה לצאת מאגודה קהילתית, הודעתי על זה בכתב למנהל קהילה. ביקשתי להסדיר מסי קהילה ולהגדיר כמה אני צריכה לשלם - עכשיו אני משלמת 650 שח ואני רוצה להפסיק לשלם חלק מהכסף כי יוצאת מהאגודה ( משכורת של מנהל קהילה, חגים, תרבות ושער שרותים שאני לא צורכת ). הם לא רוצים לספק פירוט תשלומים, וממשיכים לגבות ממני מס מלא - מה אלי לעשות?

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! ראשית יש להזכיר, כי כעיקרון שבדין - כל חבר באגודה זכאי לפרוש ממנה ולסיים את חברותו, באשר אין לכפות חברות על מי שאינו רוצה בה. עם זאת – כדאי לכל חבר-אגודה, לרבות באגודה קהילתית, לשקול את השלכותיה של פרישתו מהאגודה, הן לטווח-הזמן הקרוב והן לעתיד רחוק. דברים לעניין זה, ולגבי סיכון של אי-כדאיות בפרישה מהאגודה, כבר הועלו בתשובות של מנהל-הפורום לשאלות קודמות בנושא: תשומת-הלב מופנית לתשובות לשאלות מ-21/4/13 ( מח ), 3/2/14 ( ש ), 30/6/14 ( מ ) ו-13/1/17 ( יח ). לפי האמור בשאלה הנוכחית, מבקשת השואלת להביא לצמצום בהוצאה החודשית הנובעת מהיענות לדרישות-התשלום של האגודה הקהילתית, מבלי לחלוק על חלק ממרכיביה. לצורך זה מוצע לברר ולוודא מהו שיעורם של תשלומי-החובה המוניציפאליים, הקבועים לפי הדין – תשובה אשר ניתן לקבל באופן מוסמך ובדוק במשרדי המועצה האזורית. על-פי נתון זה, ניתן לחשב ( לפי יתרת דרישת-התשלום הכוללת ) את הסכום שמבקשת האגודה לגבות בנוסף, ואשר חלה עליה החובה לפרט את מרכיביו, את שיעורו של כל אחד מהם ואת הבסיס לתשלומו לפי עמדתה. בהקשר זה יש להניח, כי במסגרת הקבלה וההתיישבות ביישוב נחתמו מסמכים שונים שהציגה האגודה, ויתכן כי כלולה בהם התחייבות לתשלום סכומים בעבור שירותים קהילתיים מקובלים, ואף חיוניים - הן מבחינת ציבור המתיישבים במקום והן מבחינת כל משפחה של תושבים, כמי שנהנים מאותם שירותי-קהילה ואף זקוקים להם למגורים סבירים במקום. בדיקת מסמכים אלה הינה חלק מבחינת הנושא והשאלה. כמו-כן יש לקחת בחשבון, כי שירותים לא מעטים מאלה אינם ניתנים לצמצום, והם נותרים כהוצאת-קבע ציבורית או ארגונית שאין אפשרות "לחסוך" ממנה עקב פרישה או ויתור מצד חברים בודדים. כל אלה יש לבחון ולבדוק, על-פי הבחינות הנזכרות לעיל. במקרה של סירוב מצד בעל-תפקיד כלשהו באגודה למסור פרטים והסברים נדרשים, ניתן לפנות לאחד לפחות מגורמי הביקורת: וועד-ההנהלה של האגודה, ועדת-הביקורת, ברית-הפיקוח אליה קשורה האגודה ( או רואה-החשבון המבקר של האגודה ), וכן היועץ המשפטי הקבוע של האגודה אם ישנו כזה ( בהיעדרו – היועץ המשפטי של המועצה האזורית ). כל זאת – מבלי לשכוח גורמים נוספים לסיוע חיצוני, לרבות בעלי-תפקידים במועצה האזורית, והכל - בשילוב האפשרות לגייס לתמיכה ( ואף למימון, לפי הצורך ) בעלי-עניין נוספים מקרב חברי-האגודה, ואף לשכור סיוע משפטי של עו"ד.