יאירו

פירוק אגודה שיתופית ומושב עובדים

אגודה שהיא מושב עובדים אשר מאז הקמתו חולקו חלקות ב' בחלוקה שווה לאחר הגרלה והחלקות שוייכו על גבי תוכנית חלוקה לעיבוד של בעל הנחלה לפרנסתו, למעט חלקה ג' אשר נותרה לעיבוד משותף והרווחים חולקו לאחר קיזוז בהוצאות. כאשר האגודה מחליטה להתפרק, האם רשות מקרקעי ישראל תאפשר לחתום עם כל בעל נחלה או עם יורשים של משק חקלאי, על הסכם פרטני ולשייך את חלקות ב' וחלק יחסי של חלקה ג' שתהפוך לחלקה ב' בהחלטה משוטפת שתחולק על גבי תכנית חדשה וגם תצורף להסכם. כמו כן הרשות תשלח שוברים ישירות לבעלי הנחלות או ליורשים לתשלום דמי חכירה שנתיים ? לא בוצע היוון, אין נכסים משותפים ומניבים לאגודה. האגודה לא חייבת כספים ואין שיעבודים. את כל השירותים מקבלים מועד מקומי והרשות המקומית.

item.Author מנהל הפורום עו"ד מרדכי שחם

שלום רב! פירוק של אגודה שיתופית אינו דבר של שיגרה, מה גם פירוק נדיר של אגודת-מושב התיישבותית-חקלאית. לפירוק מרצון של אגודה שיתופית נדרשת בקשת רוב של 75% לפחות מכלל החברים, בצירוף בירור ומסקנה של רשם האגודות, כי יש צורך בפירוק האגודה. השאלה נראית תיאורטית, ולכל היותר - ניתן להציגה כדוגמה לצורך בבירור מראש לגבי השלכותיו של פירוק, לפני כל צעד חריג שכזה. בבירור כזה יש להסתייע בייעוץ משפטי, אשר לגבי השאלה הנוכחית – יש להניח כי יכלול פנייה ל"רשות מקרקעי ישראל", לתיאום של הסדר אשר ישמר את זכויות ציבור החברים לגבי כל שטח קרקע שהוקצה לאגודה בעבור חבריה.