גבריאל סלוק

ביטול רכישת רכב מכינוס נכסים הוצל"פ

שלום רב, הגעתי למגרש אחסנה של רכבים מכינוס נכסים, ראיתי רכב שמצא חן בעיניי אולם לא נתנו לי לבדוק הרכב בשום אופן או צורה. הרכב היה נקי ללא מכות פח כלשהן. הגשתי הצעה לרכישה וזכיתי. לאחר מילוי טפסים וחתימה על חוזה רכשתי הרכב וביצעתי העברת בעלות במשרד הרישוי. בחלוף כחודש וחצי מרגע בו ראיתי הרכב לראשונה ניגשתי למגרש אחסנה לשחרר הרכב והופתעתי לגלות שהכנף הקדמית של הרכב קיבלה מכה רצינית והרכב לא מניע כלל. יצרתי קשר עם הכונס אולם לא ענה לפניותיי הרבות. לאחר כשלושה ימים מרגע שחרור הרכב מבמגרש גיליתי במוסך המרכזי כי המנוע של הרכב גמור ויש להחליף מנוע לרכב. בנוסף התגלה לי כי על הרכב קיים משכון ברשם המשכונות. אבקש לדעת האם בנסיבות הללו ניתן לבטל את הרכישה או לכל הפחות לקבל פיצוי בגין הנזקים שנגרמו לי. הכונס לא גילה לי פרטים מהותיים בדבר מצבו המכני של הרכב (יש להחליף מנוע), הרכב נמסר לידי לא במצב כפי שראיתי אותו לראשונה במגרש אלא עם מכת פח רצינית וחדשה בכנף הקדמית, הרכב לא הניע כלל במועד שחרורו מהמגרש, על הרכב קיים משכון ברשם המשכונות. לתשובתך אודה מאוד

גיא סגלוביץ',עו"ד

שלום, אני מציע שתתחיל בקריאת המסמכים עליהם חתמת. ישנם נושאים שייתכן ותוכל לטעון לגביהם, למשל, לא נראה סביר שהרכב נותר עם משכון לאחר שרכשת בכינוס וגם עניין נזקים מאוחרים, עשוי להיות בר פיצוי, בכפוף להוכחה. אבל, חובה להתחיל בבדיקת המסמכים והמצב העובדתי בצורה מלאה. מומלץ מאוד לפעול בנושא הזה רק בהתאם לייעוץ משפטי פרטני.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים