מתי

כינוס נכסים מקרקעין ענייני משפחה

כינוס נכסים מקרקעין בימ"ש ענייני משפחה. אנשים ביקרו וראו את הנכס והגישו הצעות לכונסים. שאלותיי הן: 1. מאיזה מחיר מתחילים ההתמחרות ? 2. האם בעלי הנכס רשאים להשתתף בהתמחרות ? אם כן, מתי והאם חכם לעשות זאת ? 3. איך נקבע מועד פינוי הנכס ? 4. מתי נכון לבצע חלוקת רכוש - מיטלטלין ביחס למכירה/פינוי ? 5. מה משמעות של זכות ראשונים של בעלי הנכס ?

עו"ד גיא סגלוביץ'

שלום, חסכת במילים אך בכל זאת אנסה לתן לך תשובות. בראש ובראשונה עליך לבחון את החלטות בית המשפט, אשר קבעו את קיום כינוס הנכסים, כמו כן עליך לבדוק את הודעות הכונס בנוגע לכינוס. שם, יש לצפות, יימצאו רוב התשובות לשאלותיוך. על אף האמור, בדרך כלל התמחרות מתחילה מהמחיר הנקוב בהצעה הגבוה ביותר שהתקבלה אצל כונס הנכסים. אלא אם יש קביעה אחרת, אני סבור, שיש מקום לבעלי הנכס להיות בהתמחרות, כמובן שזה כפוף לרמת הרגישות שלהם. הייתרון נמצא בכך שהם יוכלו להיווכח בעצמם בנעשה ובמה שאירע בהתמחרות. בנוגע למועד פינוי הנכס, התשובה בדרך כלל תמצא במסמכים אשר יצרו את הכינוס ובהתאם לנסיבות. באשר לשאלותיך האחרונות, חלוקת הרכוש הינה נושא הכפוף ליחסים ואי אפשר לתת לו תשובה כללית. המונח "זכות ראשונים" בדרך כלל מתייחס לזכות המוענקת לבעל הזכות לרכוש בעצמו את הנכס. גיא

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום כינוס נכסים