שימרית

כאבי צוואר מחמירים - תאונת עבודה

שלום רב ושבוע טוב. לפני כשנה וחצי נפגעתי בתאונת דרכים בדרך לעבודה. ביטוח לאומי הכיר לי ב- 10% נכות בגלל הכאבי צוואר ובגלל "מגבלת תנועות בע"ש צווארי". מאז הוועדה שהייתה לפני איזה חצי שנה אני סובלת מאוד והכאבים שלי התגברו מאוד ואני מתקשה בהרבה להוזיז את הצוואר. מה עושים ?

קרן ברק עורכת דין

שבוע טוב שימרית, ככל שמצבך החמיר וחלפה למעלה מחצי שנה מאז קביעת הוועדה הרפואית האחרונה שבדקה אותך ניתן להתחיל בתהליך שנקרא "החמרת מצב". עליך לפנות לאורטופד שלך ולבקש ממנו שיבדוק אותך ויציין מהי החמרת המצב שלדעתו קיימת (זה מאוד חשוב שהוא אכן יציין שקיימת החמרת מצב) ושיפנה אותך לרופא תעסוקתי. עליך לקבוע תור אצל מנהל מרפאת הרפואה התעסוקתית בקופת החולים שלך, ולבקש ממנו "טופס לפי תקנה 36" לגבי החמרת מצב. הרופא התעסוקתי יבדוק אותך וככל שהוא יחשוב שמצבך החמיר - הוא ייתן לך את הטופס האמור, איתו עליך להגיש לביטוח הלאומי תביעת החמרת מצב.