איתי

האם מגיע לי נכות כללית ?

שלום. אני בן 28, עובד בתור מתדלק ומרוויח 4000 שקל בחודש. יש לי בעיות נפשיות קשות (שוחררתי מהצבע על 21 נפשי) ויש לי גם בעיות קשר וריכוז וגם אסתמה. מגיע לי נכות כללית ?

קרן ברק עורכת דין

איתי שלום. הזכאות לנכות כללית מורכבת משני רבדים. וועדה רפואית של המוסד לביטוח לאומי צריכה לבדוק אותך ולקבוע לך לפחות 40% נכות רפואית (ובתנאים מסויימים גם ל- 60% נכות רפואית). נכות זו יכולה להיות מורכבת ממספר תחומים רפואיים, כך למשל משילוב של נכות פסיכיאטרית בגין מצבך בשילוב עם נכות פסיכיאטרית/נוירולוגית בגין הפרעות הקשב והריכוז בשילוב עם הפרעות הנשימה. בהנחה ותעבור את השלב של קביעת 40% הנכות, עניינך יבדק על ידי וועדה "תפקודית" בה עליך להראות שיכולתך לעבוד נפגעה בשיעור של לפחות 60%. אני מציעה לך להגיע לוועדות הרפואיות בליווי של עורך דין ממומחה בתחום נזקי הגוף, שיוכל להציג את עניינך באופן מקצועי ומסודר לחברי הוועדה הרפואית. בשולי הדברים אציין כי ישנה גם מסננת של גובה השתכרות, אולם בעניינך נראה על פניו כי אתה עומד בקריטריון הנדרש.