יניב

תסמונת אספרגר - נכות כללית

שלום, הבן שלי סובל מתסמונת אספרגר. האם מגיע לו נכות כללית ?

קרן ברק, עורכת דין

יניב, אני מבקשת להוסיף, שכמובן ככל שהבן שלך הוא קטין, ייתכן מאוד שיהיה זכאי לגמלת ילד נכה בגין תסמונת האספרגר

מרק לייזרוביץ עורך דין

שלום יניב. למשרדנו ניסיון עם הכרה בנכות כללית בשל תסמונת אספרגר. הקושי הוא לשכנע את ביטוח לאומי בביטוי התפקודי של התסמונת ולהראות את המגבלה החברתית-תעסוקתית המשמעותית ממנה סובלים הלוקים בתסמונת. בדר"כ, וככל שהתסמונת עמוקה יותר, אפשר יהיה לשכנע את הוועדה הרפואית להכיר בנכות רפואית בשיעור 40%, שהיא הנכות הנדרשת (במקרה הזה) לצורך השלב הראשון בדרך לקבלת הקצבה. לאחר מכן, יש לשכנע וועדה נוספת כי כושרו של בנך לעבוד מוגבל בלפחות 60%.